Sajt Savremeno Virtuelna tura FB IN YT   Image Map   Пошаљите нам ваше сугестије на имејл:

Информације за студенте

CIRCLE U. ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ У НОРВЕШКОЈ, БЕЛГИЈИ  И НЕМАЧКОЈ – ЈОШ САМО ДВА ДАНА ЗА ПРИЈАВУ

Позивају се студенти свих нивоа студија Универзитета у Београду да искористе јединствену прилику овог лета и заједно са колегама са осам престижних европских универзитета похађају летње курсеве.

Више о програму летњих школа, темама које ће бити обухваћени, као и о условима пријаве можете пронаћи овде https://www.circle-u.eu/opportunities/students/summer-schools/index.html

Пријаве за летње школе на Универзитету у Ослу, Лувен Универзитету и на Хумболт Универзитету у Берлину  су отворене до 29. фебруара.

За летњу школу под називом „Light in the Dark: Exploring the Causes, Concepts, and Consequences of Corruption” коју организује Архус Универзитет студенти су могу пријавити до 27.марта 2024.

Летње школе су бесплатне, а одабраним студентима биће обезбеђене  дневнице за дане боравка И дане пута. Висина дневнице је 70 евра. Уколико Ваша пријава буде  прихваћена, за информације о исплати дневница и путних трошкова обратите се на мејл: nikola.savic@rect.bg.ac.rs

 

Директни линк за пријаве за све  летње  школе:

1. Универзитет у Ослу https://nettskjema.no/a/397889#/page/1

2. Хумболт Универзитет у Берлину https://www.international.hu-berlin.de/en/news/copy2_of_circle-u-summer-schools-in-berlin-oslo-and-paris/201ccommunicating-climate-science201d-at-hu-berlin/circle-u-climate-summer-school-at-hu-register-now ,

3. Лувен Универзитет https://u-paris.fr/en/circle-u-call-for-applications-rethinking-global-health-summer-school-2024/

4. Архус Универзитет:  https://ps.medarbejdere.au.dk/phd-informationer/kurser/light-in-the-dark-exploring-the-causes-concepts-and-consequences-of-corruption

Студенти Универзитета у Београду који су похађали ове летње школе у претходном пројектном циклусу били су презадовољни могућношћу да се повежу са колегама из других земаља, квалитетом предавања и актуелношћу тема.

* * *

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ОТВАРА ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ИНДИВИДУАЛНЕ МОБИЛНОСТИ

 Универзитет у Београду отвара позив за пријављивање за реализацију индивидуалне мобилности у оквиру Кључне акције 131 Еразмус+ програма мобилности студената за одлазак на стучне праксе – student mobility for traineeships.

Позив ће бити отворен у четвртак, 25. јануара 2024. године. Пријаве се као и до сада врше искључиво преко онлајн платформе Универзитета у Београду MobiON (https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/open-calls). Рок за подношење пријава истиче 17.  марта 2024. године у 23:59 часова.

У оквиру Кључне акције 131 (мобилност у земљама ЕУ и Исланду, Лихтенштајну, Норвешкој, Северној Македонији и Турској) студенти УБ могу да конкуришу за реализацију мобилности у оквиру програма стручне праксе на партнерским институцијама у иностранству или другим организацијама, како је прецизирано на платформи MobiON.   Додатне информације о студентским праксама, условима и релевантној конкурсној документацији, као и пријавни формулар, доступни су на следећим линковима:

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages/ub-students-and-staff/outgoing-mobility-types-and-eligibility

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages/ub-students-and-staff/application-procedure-and-documents

* * *

РЕАЛИЗАЦИЈА ИНДИВИДУАЛНЕ МОБИЛНОСТИ У ОКВИРУ КЉУЧНЕ АКЦИЈЕ 131 ЕРАЗМУС+
ПРОГРАМА МОБИЛНОСТИ СТУДЕНАТА ЗА ОДЛАЗАК НА СТУЧНЕ ПРАКСЕ – STUDENT MOBILITY FOR TRAINEESHIPS.

Позив ће бити отворен у понедељак, 27. новембра 2023. године. Пријаве се као и до сада врше искључиво преко онлајн платформе Универзитета у Београду MobiON (https://mobion.bg.ac.rs/).

Рок за подношење пријава истиче 14. јануара 2024. године у 23:59 часова.

У оквиру Кључне акције 131 (мобилност у земљама ЕУ и Исланду, Лихтенштајну, Норвешкој, Северној Македонији и Турској) студенти УБ могу да конкуришу за реализацију мобилности у оквиру програма стручне праксе на партнерским институцијама у иностранству или другим организацијама, како је прецизирано на платформи MobiON.  Напомињемо да оквиру овог позива мобилност студената може бити реализована закључно са 31. јулом 2024. године, из средстава у оквиру буџета одобреног за 2022. годину.

Додатне информације о студентским праксама, условима и релевантној конкурсној документацији, као и пријавни формулар, доступни су на следећим линковима:

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages/ub-students-and-staff/outgoing-mobility-types-and-eligibility

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages/ub-students-and-staff/application-procedure-and-documents

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/open-calls

* * *

У ОКВИРУ ЕРАСМУС+ КА 131 ПРОГРАМА МОБИЛНОСТИ ОТВОРЕН ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ ЗА СТУДЕНТСКЕ МОБИЛНОСТИ У СВРХУ ОБАВЉАЊА ПРАКСЕ.

Обавештавамо Вас да је у оквиру Ерасмус+ КА 131 програма мобилности отворен позив за пријаву за студентске мобилности у сврху обављања праксе. У оквиру отвореног позива, студенти Универзитета у Београду могу реализовати праксе у земљама ЕУ и Норвешкој, Исланду, Турској, Северној Македонији и Лихтенштајну.

Информације о студентским мобилностима у сврху обављања праксе, можете пронаћи на: https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages/ub-students-and-staff/outgoing-mobility-types-and-eligibility/Student Mobility for Traineeships.

Напомињемо да су рокови за пријаву и рангирање кандидата следећи:
Датум почетка пријаве кандидата: 14.06.2023. 12:00
Рок за пријаву кандидата истиче: 02.07.2023. 23:59
Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 07.07.2023. 23:59

Више детаља о условима пријаве, конкурсној документацији, као и остале релевантне информације студенти могу пронаћи на следећим линковима:

https://mobion.bg.ac.rs/

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages/ub-students-and-staff/application-procedure-and-documents

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages/ub-students-and-staff/outgoing-scholarship-overview

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages/ub-students-and-staff/outgoing-fewer-opportunities

* * *

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ
LEAP Summit conference

leap-2023-za-web

Apply today for the international LEAP Summit! A multidisciplinary conference that gathers more than 3,000 participants from 40+ countries. The focus of the conference is on multidisciplinary themes connected to entrepreneurship, innovation, digital technologies, and inspiration. LEAP Summit brings people from all over the world to one place to learn and network together in order to solve the most pressing challenges of our time. Participation at LEAP is free of charge for all participants. Applications are open via: https://leapsummit.com/apply-now/

Call for participation >>>

3. мај 2023. 131 ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА МОБИЛНОСТИ СТУДЕНАТА ЗА ОДЛАЗАК НА СТУЧНЕ ПРАКСЕ – STUDENT MOBILITY FOR TRAINEESHIPS.

Универзитет у Београду отвара позив за пријављивање за реализацију индивидуалне мобилности у оквиру Кључне акције 131 Еразмус+ програма мобилности студената за одлазак на стучне праксе – student mobility for traineeships.

Позив ће бити отворен 28.04.2023. године. Пријаве се као и до сада врше искључиво преко онлајн платформе Универзитета у Београду MobiON (https://mobion.bg.ac.rs/).

Рок за подношење пријава истиче 21. маја 2023. године у 23:59 часова.

У оквиру Кључне акције 131 (мобилност у земљама ЕУ и Исланду, Лихтенштајну, Норвешкој, Северној Македонији и Турској) студенти УБ могу да конкуришу за реализацију мобилности у оквиру програма стручне праксе на партнерским институцијама у иностранству или другим организацијама, како је прецизирано на платформи MobiON.  Напомињемо да оквиру овог позива мобилност студената може бити реализована најкасније до 31. октобра 2023. године, из средстава у оквиру буџета одобреног за 2021. годину.

Додатне информације о студентским праксама, условима и релевантној конкурсној документацији, као и пријавни формулар, доступни су на следећим линкуовима:

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages/ub-students-and-staff/outgoing-mobility-types-and-eligibility

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/open-calls

* * *

8. март 2023. – ЦЕНТАР ЗА РАЗВОЈ КАРИЈЕРЕ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ – ДЕШАВАЊА НАМЕЊЕНА СТУДЕНТИМА УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА

1  

Зум кафица – мобилност током студија – 10. март >>>

* * *

13. 02. 2023.

Универзитет у Београду, као чланица алијансе Circle U., објављује конкурс за  Circle U. летње школе из области глобалног здравља, демократије и климатских промена.

generalvisualsummerschool22_19204

Детаљније >>>

20. 09. 2022.

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ПРАКСУ ОД 12. СЕПТЕМБРА ДО 16. ОКТОБРА 2022. ГОДИНЕ У ЗАГРЕБУ.

Информације о пракси се налазе на следецем линку: link

ERASMUS INTERNSHIP IN THE CROATIAN CAPITAL >>>

12. 09. 2022.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ИНДИВИДУАЛНЕ МОБИЛНОСТИ У ОКВИРУ КЉУЧНЕ АКЦИЈЕ 103 ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА МОБИЛНОСТИ СТУДЕНАТА ЗА ОДЛАЗАК НА СТУЧНЕ ПРАКСЕ – STUDENT MOBILITY FOR TRAINEESHIPS.

Детаљније >>>

30. 08. 2022.

СТУДЕНТСКО ТАКМИЧЕЊЕ “CIRCLE U. CHALLENGE”

1

Позивамо вас на онлајн скуп којим ће се званично отворити студентско такмичење
под називом “Circle U. Challenge” у четвртак, 1. септембра 2022. године у 11 часова.

Детаљније >>>

04. 04. 2022.

Универзитет ту Београду у оквиру сарадње са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу у Београду (ЈИЦА) организује серију предавања посвећену току модернизације Јапана након WWII.

Тема: Educational Development in Japan’s Modernization
Језик: Енглески
Предавач: др Кајашима Нобуко, ЈИЦА Огата Истраживачки Институт
https://www.jica.go.jp/jica-ri/experts/kayashima-nobuko.html

Модератор: Проф. др Дивна Трицковиц
Дискутант: Проф. др Марина Јовиц Дјаловиц
Кликом на доњи линк отвара се формулар где треба само да упишете емаил адресу на коју ћемо вам послати линк за предавање.

https://forms.gle/mqu4JJYKAaSps4mcA

04. 04. 2022.

Сакура поново цвета студентима и истраживачима из Србије
Отворен 11. конкурс за Сакура стипендије

sakura-vizual-1

Саопштење >>>

Сакура конкурс >>>

* * *

14. 02. 2022

ЕРАЗМУС+ КА1 – ПРОГРАМ МОБИЛНОСТИ

Детаљније >>>

* * *

26. 10. 2021.

ПОЗИВИ ЗА ПРИЈАВУ ЗА ИНДИВИДУАЛНУ МОБИЛНОСТ У ОКВИРУ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА

Листа отворених позива на MobiON платформи ажурирана је објављивањем нових споразума.

За пролећни семестар 2021/22. године, у оквиру пројекта мобилности одобреног 2019. године, могу се пријавити само студенти докторских студија.  Уколико кандидати у оквиру постојећих отворених позива за мобилност изаберу да се уместо мобилности у сврху студирања, пријаве за мобилност за праксу, минимум трајања овог типа побилности може бити и 2 месеца.

Студент се  претходно мора консултовати са својим ментором, односно матичним Факултетом, како би утврдио која опција би му највише одговарала у односу на то у којој је тренутно фази рада на свом докторском студијском програму (настава или истраживање), као и да за свој план рада на мобилности добије одговарајућу сагласност ментора на институцији домаћину.

За сва додатна питања и недоумице можете контактирати Еразмус+ тим Универзитета у Београду.

Детаљније >>>

* * *

 

30. 07. 2021.

ONE-YEAR SCHOLARSHIP PROGRAM SPONSORED BY THE FREE STATE OF BAVARIA 2022/23 – WELCOME TO THE UNIVERSITY OF WUERZBURG

More details >>>

* * *

26. 05. 2021.

НОВОСТИ У ОКВИРУ ЕРАЗМУС + ПРОГРАМА И ОСТАЛЕ ВЕСТИ У ОБЛАСТИ ОБРАЗОВАЊА И МЛАДИХ

Детаљније >>>

* * *

НАЈВЕЋА МЕЂУНАРОДНА ОРГАНИЗАЦИЈА ВОЂЕНА ОД СТРАНЕ МЛАДИХ, AIESEC, ЈЕ У ПОТРАЗИ ЗА НОВИМ ЧЛАНОВИМА

Детаљније >>>

* * *

16. 04. 2021.

Отворен 10. конкурс за Сакура стипендије

Јубиларним добитницима прилика за истраживање у Јапану

sakura-stipendije-940-2

Саопштење >>>

Детаљније >>>

16. 03. 2021.

ЗУМ КАФИЦА – 45 МИНУТА О МОБИЛНОСТИ ТОКОМ СТУДИЈА

_najava-zk-19-3

Детаљније >>>

04. 03. 2021.

У оквиру сарадње која се остварује кроз Еразмус+ КА1 програм и у складу са потписаним Интер-институционалним уговором између Универзитета у Београду и Универзитета у Осијеку, расписан је конкурс за  програм мобилности outgoing student.

 • Датум почетка пријаве: 08. 02. 2021.
 • Рок за пријаву кндидата истиче: 19. 04. 2021. у 13 часова.

04. 03. 2021.

У оквиру сарадње која се остварује кроз Еразмус+ КА1 програм и у складу са потписаним Интер-институционалним уговором између Универзитета у Београду и Универзитета у Загребу, расписан је конкурс за  програм мобилности outgoing student.

 • Датум почетка пријаве: 08. 02. 2021.
 • Рок за пријаву кндидата истиче: 19. 04. 2021. у 13 часова.

04. 03. 2021.

У оквиру сарадње која се остварује кроз Еразмус+ КА1 програм и у складу са потписаним Интер-институционалним уговором између Универзитета у Београду и Педагошким универзитетом у Кракову, расписан је конкурс за  програм мобилности outgoing student.

 • Датум почетка пријаве: 08. 02. 2021.
 • Рок за пријаву кндидата истиче: 22. 03. 2021. у 13 часова.

04. 03. 2021.

У оквиру сарадње која се остварује кроз Еразмус+ КА1 програм и у складу са потписаним Интер-институционалним уговором између Универзитета у Београду и TunisiaUniversite de la Manouba расписан је конкурс за  програм мобилности outgoing student.

 • Датум почетка пријаве: 08. 02. 2021.
 • Рок за пријаву кндидата истиче: 19. 04. 2021. у 13 часова

10. 02. 2021.

Oбавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета  у Загребу, Универзитета у Осијеку и Универзитета у Кракову, а према договору са партнерским институцијама, отворени су конкурси за пријаву за програм мобилности Outgoing student.

Датум почетка пријаве кандидата: 08. 02. 2021.
Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/open-calls

* * *

17. 12. 2020.

ИНФОРМАЦИЈА О КОНКУРСУ ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА СТРАНИХ ВЛАДА И ФОНДАЦИЈА

Детаљније >>>

* * *

17. 12. 2020.

ИНФОРМАЦИЈА О КОНКУРСУ ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА СТРАНИХ ВЛАДА И ФОНДАЦИЈА

Детаљније >>>

* * *

THE UNIVERSITY OF WÜRZBURG IS EXCITED TO INVITE YOU TO

OUR DIGITAL OPEN HOUSE DURING THE 2020

#ERASMUSDAYS

digital-open-house_flyer2020

9. 09. 2020.

Отворени су позиви   за  пријаву за програм мобилности Outgoing student на Универзиету у Загребу И на Универзитету у Кракову.

 • Датум почетка пријаве кандидата: 04.03.2020. 13:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 11.03.2020. 14:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 12.03.2020. 14:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на Мобион-у.

17. 06. 2020.

 ВЕБИНАР  НА ТЕМУ „СТУДИРАЊЕ У НЕМАЧКОЈ И ДААД СТИПЕНДИЈЕ ЗА МАСТЕР СТУДИЈЕ, ДОКТОРАТЕ И ИСТРАЖИВАЊА

vorlage_daad-stipendium-online

23. 04. 2020.

МЕЂУНАРОДНО ВИДЕО ТАКМИЧЕЊЕ “#BASECINEMА

Детаљније >>>

 

22. 04. 2020.

NATIONAL SCHOLARSHIP PROGRAMME

Детаљније >>>

 

8. 04. 2020.

ЕПАЛЕ је европска платформа намењена професионалцима у области образовања одраслих у Европи. Платформа пружа могућност појединцима и институцијама да се информишу о догађајима у сектору образовања одраслих, размењују ресурсе и добре праксе, постављају блогове и коментаре на различите теме и учествују у групама за дискусију.

Детаљније >>>

24. 02. 2020

2020 Global Korea Scholarship: Стипендија Владе Републике Кореје за постдипломске студије (мастер или докторске) Национални институт за међународно образовање (NIIED) отвара пријаву за стипендију Global Korea Scholarship 2020. Пријава је отворена за студенте 1) постдипломских студија (мастер/магистарски и докторски програм са једногодишњим програмом корејског језика) и 2) истраживачки програм. Држављани Републике Србије или Црне Горе могу се пријавити за ову стипендију искључиво преко Амбасаде Републике Кореје. За додатне информације и документацију о Стипендији ГКС за 2020.годину, молимо погледајте документа дата у прилога.

Избор за 1. круг – Амбасада
Крајњи рок за пријаву: 6.3. (Пет) 17: 00х
Преглед документације: Између 9.3 (пон) – 13.3 (пет)
Интервју: Између 16.3. (Пон) и 20.3. (Пет)
Најава кандидата за други круг: Између 23.3. (Пон) и 27.3. (Пет)

Избор за 2. круг – NIIED
Сцреенинг: крајем априла – почетком мај
Најава кандидата за следеćи круг: 22.5. (Пет)

Избор за 3. круг – Универзитети
Преглед: 22.5. (Пет) и 12.6. (Пет)
Коначна објава: 26.6. (Пет)

 

19. 02. 2020

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета University of Granada (UGR), (Spain), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на University of Granada (UGR), (Spain).

Датум почетка пријаве кандидата: 18.02.2020. 16:00
Рок за пријаву кандидата истиче: 26.02.2020. 14:00
Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 02.03.2020. 14:00
Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора University of Granada (UGR) 2018-2020

25. 12. 2019

Програм стипендија Владе Републике Турске за студенте свих нивоа студија

Влада Републике Турске ће и ове године расписати конкурс за стипендирано студирање на основним, мастер и докторским студијама у Републици Турској у академској 2020/2021. години. Пријављивање ће почети средином јануара и трајаће до 20. фебруара 2020. године. Најаве и вести у вези са овим програмом можете пратити на сајту програма.

Програм стипендија нуди студентима  основних академских студија широк избор студијских програма, од техничких, медицинских до друштвено-хуманистичких наука. За студенте постдипломских студија такође су на располагању студијски програми из различитих области.

Пријављивање се врши искључиво путем онлајн платформе програма. Додатне информације о програму и начинима пријаве су доступне на већ поменутој страници.

25. 12. 2019

Universidade da Coruña has published the CALL FOR SCHOLARSHIPS to attend the INTERNATIONAL SUMMER SCHOOL 2020.
The ISS 2020 will take place from 20th to 31st of July.

These scholarships will cover tuition fees, accommodation and meals in a university hall of residence (during ISS period -19th July and 1st August included-). Travel expenses are your own responsibility.
Please check the details on https://www.udc.es/en/iss/courses/call-for-scholarships-2020/
Those students who do fulfil the requirements for these scholarships but, unfortunately, are not selected, may be beneficiaries of a discount.
Take this opportunity and have a look at our wide variety of courses: https://www.udc.es/en/iss/cursos-2020/

25. 12. 2019

International Summer School Team

Фондација Темпус – EPALE национални тим за подршку, организује вебинар на тему „Активно учешће на EPALE платформи – виртуелне заједнице и њихова примена у пракси“, који ће се одржати у четвртак, 26. децембра 2019. у 16 сати.

Циљ вебинара је да учесницима представи могућности које пружају виртуелне заједнице (online communities) на EPALE платформи, као и да пружи конкретне смернице и савете о томе како да активно учествују у тим заједницама на EPALE платформи, како да успоставе сарадњу са колегама из Европе и како им виртуелне заједнице могу послужити као алати у пракси, тј. у активностима образовања одраслих. Пријава за учешће на овом вебинару врши се искључиво попуњавањем регистрационог формулара.

Рок за пријаву је среда, 25. децембар до 12 часова. Након истека рока, линк за приступ вебинару биће послат пријављеним учесницима путем мејла.

За све додатне информације можете се обратити EPALE националном тиму за подршку путем телефона и е-поште:

Телефон: 011/3342 430, опција 3
Е-пошта: adult-education@tempus.ac.rs

11. 12. 2019

IAESTE – стручна пракса у иностранству у току 2020. године – Конкурс за студенте Универзитета у Београду

1

7. 11. 2019.

Обавештавамо Вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета University of Valencia, (Spain), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на University of Valencia, (Spain).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 23.07.2019. 16:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 13.11.2019. 12:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 18.11.2019. 14:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговорa University of Valencia 2018-2020

7. 11. 2019.

Обавештавамо Вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Erasmus+ KA 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета University of Bordeaux, (France), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на University of Bordeaux, (France).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 02.10.2019. 15:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 07.11.2019. 23:59
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 12.11.2019. 23:59
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора University of Bordeaux 2018-2020

7. 11. 2019.

Обавештавамо Вас да је због великог одзива, продужен крајњи рок за пријаву кандидата, односно рангирање кандидата за Универзитет University of Granada (UGR), (Spain), а за програме мобилности Outgoing student .

 • Рок за пријаву кандидата истиче: 18.11.2019. 13:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 21.11.2019. 13:00

28. 10. 2019.

У току је упис на интензивне курсеве шпанског језика који почињу 4. новембра и трају до 16.12.2019. Јесењу понуду чине курсеви од А1.1 до Б1.1 нивоа који имају фонд од 60 сати, и чији је интензитет похађања четири пута недељно по два и по сата. Цена курса је 29.000 динара, предвиђена је могућност плаћања на две рате, а захваљујући потписаном споразуму између Учитељског факултета и Института Сервантес, сви наши студенти и запослени имају попуст од 10% на курсеве шпанског језика. Више о актуелном упису заинтересовани могу да сазнају на сајту.https://belgrado.cervantes.es/rs/kursevi_srpski/studenti_srpski/aktuelan_upis_intenzivni.htm.

10. 09. 2019.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета University of Bordeaux, (France), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на University of Bordeaux, (France).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 02.10.2019. 15:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 07.11.2019. 23:59
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 12.11.2019. 23:59
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора University of Bordeaux 2018-2020

10. 09. 2019.

Обавештавамо вас да Студy ин Еуропе организује сајам високог образовања у Адис Абеби, од 15. до 16. новембра. Сајам је намењен високошколским институцијама којима се пружа прилика да упознају колеге из других земаља и да представе могућности за студирање у Србији страним студентима.

Рок за пријаву за учешће на сајму је 11. септембар 2019. године.

Сви заинтересовани представници високошколских институција могу посетити сајт Study in Europe портала где се могу пронаћи детаљне информације о критеријумима учешћа, трошковима и начину пријављивања.

За више информација о Еразмус+ програму можете нам се обратити путем е-поште:

 • office@tempus.ac.rs
 • info@tempus.ac.rs (опште информације о мобилности за појединце и ПИЦ број)

* Сви догађаји, радионице, као и консултације у вези са припремом и спровођењем пројеката, у организацији Фондације Темпус, су бесплатни.

10. 09. 2019.

Обавештавамо сас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета Philipps-Universitaet Marburg, (Germany), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на Philipps-Universitaet Marburg, (Germany).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 02.09.2019. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 11.10.2019. 23:59
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 15.10.2019. 23:59
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Philipps-Universitaet Marburg

09. 09. 2019.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета State University of Applied Sciences in Plock, (Poland), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing студент на State University of Applied Sciences in Plock, (Poland).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 27.08.2019. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 31.10.2019. 17:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 07.11.2019. 17:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора State University of Applied Sciences in Plock

25. 04. 2019.

Национални тим за подршку Европске платформе за образовање одраслих – ЕПАЛЕ Србија, објављује позив за достављање текстова на тему ”Грађанско образовање одраслих“. Циљ позива је промовисање најбољих пракси, иновативних метода учења, појединаца, организација и институција у области образовања одраслих у Републици Србији.

Аутори најбољих текстова на конкурсу имаће прилику да учествују у међународној конференцији: ”Грађанско образовање у Асутрији и Европи” (Citizenship Education in Austria and Europe: objectives, methods and future prospects) која се одржава у Бечу 13. јуна, 2019. године у организацији ЕПАЛЕ националног тима за подршку у Аустрији. Награђеним ауторима биће обезбеђено учешће у својству посетилаца, при чему ће бити обезбеђени: учешће у конференцији, смештај, повратна авионска карта на релацији Београд-Беч, као и трошкови дневница.

Више информација о темама и програму конференције налазе се на званичном сајту.

27. 03. 2019.

НОВИ УПИС НА КУРСЕВЕ ШПАНСКОГ ЈЕЗИКА

Детаљније >>>

18. 03. 2019.

Ђиаотонг универзитет из Шангаја расписао је конкурс за програм културне размене који спонзорише управа града Шангаја, за који се могу пријавити наставно особље, запослени и стучњаци, као и студенти докторских студија универзитета из земаља на Путу свиле.

Рок за подношење пријава истиче 15. маја 2019. године, док ће размена бити реализована у периоду 7-27. јула 2019. године.

Детаљније >>>

14. 03. 2019.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета Middlesex University, (United Kingdom), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student na Middlesex University, (United Kingdom).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 13.03.2019. 14:30
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 01.04.2019. 14:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 03.04.2019. 14:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Middlesex University

06. 02. 2019.

МЕЂУНАРОДНА СТУДЕНТСКА НЕДЕЉА У БЕОГРАДУ (ISWiB) 2019 – ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ

Детаљније >>>

06. 02. 2019.

Обавештавамо Вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета Univerzity of Graz, (Austria), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student /на Univerzity of Graz, (Austria).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 28.01.2019. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 16.04.2019. 23:59
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 19.04.2019. 23:59
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Univerzity of Graz

 

06. 10. 2018.

Фондација Темпус, Национални тим за подршку Европске платформе за образовање одраслих – EPALE Србија, објављује позив за достављање текстова на тему ”Дигитално и онлајн учење одраслих“. Циљ позива је промовисање најбољих пракси, иновативних метода учења, појединаца, организација и институција у области образовања одраслих у Републици Србији.

Аутор најбољег текста, одабран на конкурсу, имаће прилику да учествује на 13. Међународној конференцији о образовању, технологији и развоју INTED 2019 (The 13th annual International Technology, Education and Development Conference) која се одржава у Валенсији од 11-13. марта 2019. године.

Одабраном аутору ће бити обезбеђено учешће на конференцији у својству посетиоца*, а биће покривени и  котизација за учешће на конференцији, трошкови смештаја и повратног путовања од Београда до Валенсије.

*Напомињемо да учешће на овом конкурсу не подразумева могућност учешћа на конференцији у улози излагача.

Рок за постављање текста на EPALE платформу је 6. фебруар 2019. године до 23:59 часова.

Од пријављених кандидата се очекују текстови који ће допринети промоцији образовања одраслих у Србији и мотивисати стручњаке и релевантне организације да се укључе и допринесу развоју образовања одраслих. Учесници/це се охрабрују да са EPALE заједницом поделе примере добре праксе, као и да промовишу могуће идеје за даљи рад у овој области.

Све додатне информације у вези са конкурсом можете погледати на сајту Фондације Темпус.

 

06. 10. 2018.

Путујући студентски сајам 2018.

“Студирајте у Француској – сусрет за француским универзитетима”

Детаљније >>>

 

25. 09. 2018.

ОТВОРЕНО ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ СТУДЕНТСКЕ ПРАКСЕ – 170 МЕСТА У ЈЕСЕЊЕМ ЦИКЛУСУ

Детаљније >>>

 

25. 09. 2018.

КУРС “ВЕШТИНЕ УПРАВЉАЊА КАРИЈЕРОМ”

Детаљније >>>

 

25. 09. 2018.

Универзитет у Београду организује 5. САЈАМ СТИПЕНДИЈА

1Plakat

Детаљније >>>

 

03. 09. 2018.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Erasmus+ KA 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета University of Bamberg, (Germany), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на University of Bamberg, (Germany).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 13.08.2018. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 23.10.2018. 23:59
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 26.10.2018. 23:59
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора University of Bamberg

 

03. 09. 2018.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Erasmus+ KA 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета Heidelberg University, (Germany), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на Heidelberg University, (Germany).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 13.08.2018. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 01.11.2018. 23:59
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 05.11.2018. 23:59
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Heidelberg University

 

03. 09. 2018.

Обавештавамо Вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Erasmus+ KA 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета State University of Applied Sciences in Plock, (Poland), a prema dogovoru sa partnerskom institucijom, otvoren konkurs za prijavu za program mobilnosti Outgoing student на State University of Applied Sciences in Plock, (Poland).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 24.08.2018. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 01.10.2018. 17:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 08.10.2018. 17:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора State University of Applied Sciences in Plock

 

25. 07. 2018.

Обавештавамо Вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета University of Granada (UGR), (Spain), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на University of Granada (UGR), (Spain).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 19.07.2018. 14:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 22.10.2018. 14:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 26.10.2018. 14:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора University of Granada (UGR) 2017-2019

 

12. 07.  2018.

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈУ КРАТКОГ ИСТРАЖИВАЧКОГ БОРАВКА У ФРАНЦУСКОЈ

image001

Детаљније >>>

10. 07. 2018.

Конкурс Владе Мексика за стипендирање странаца у 2019. години објављен  је у одељку „Стипендије и курсеви академске сарадње“ секције „Акције и програми“ на јединственом Владином порталу на следећој адреси: http://www.gob.mx/amexcid/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785.

У вези са тим, напомиње се да све пријаве српских држављања морају бити обављене електронски, путем Система за управљање академском сарадњом (SIGCA) (https://sigca.sre.gob.mx/login). Због тога је неопходно да кандидати приложе документацију по упутствима система и у складу са наведеним у Конкурсу за 2019. годину. Систем SIGCA ће бити отворен до 28. септембра 2018. године, како би заинтересовани могли да пошаљу своје пријаве. Резултати ће бити обајвљени од 5. децембра 2018. године.

Стипендије се нуде само у областима и за институције које су изричито наведене у Конкурсу за 2019. годину. Треба истаћи да електорнске пријаве које не испуњавају све потребне услове из конкурса неће бити укључене у процес селекције. За 2019. годину, у оквиру билатералног плана са Србијом, нуде се 2 стипендије: 2 нове стипендије ( 2 доступне од марта 2019. године).

У вези пријава за COLMEX, FLACSO и Ибероамерички Универзитет (UIA) дефинитиван пријем на студије условљен је испуњавањем различитих процеса које спроводе те институције.

 

02. 07. 2018.

Умрежавање студената са професионалцима из области иновација

Позив на „Каријерно ћаскање“ студената и запослених у компанијама чланицама Научно-технолошког парка Београд

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду организује „Каријерно ћаскање“ студената и запослених у компанијама чланица Научно-технолошког парка Београд.
Овај догађај је замишљен као неформално дружење намењено студентима завршних година и дипломцима различитих факултета Универзитета у Београду који имају жељу да се у опуштеној атмосфери, уз кафу, упознају са представницима компанија чланица Научно-технолошког парка које развијају иновације у области информационих технологија и других сродних области.

dscn7999

Биће то сјајна прилика да студенти завире у просторије НТПа, да се информишу и чују савете од запослених у компанији, да разјасне неке недоумице, да сазнају какве су могућности и услови за праксу, запослење или сарадњу на пројектима. Инспиративни саговорници помоћи ће им и саветима како да идеје преточе у иновације и упутиће их у специфичности развоја каријере у овој динамичној области.
Са студентима ће причати окупљени представници технолошко-развојних и стартап компанија чланица Научно-технолошког парка Београд као и запослени у Пословно технолошком инкубатору техничких факултета Универзитета у Београду.
„Каријерно ћаскање“ ће се одржати у петак, 13. 7. 2018. године са почетком у 18 часова у Business cafe-у Научно-технолошког парка Београд на Звездари (улица Вељка Дугошевића 54).
Позивамо студенте да искористите ову прилику да се умреже, повежу са различитим компанијама и сазнају како функционише рад у иновативном сектору, добију савете за развој каријере, као и информације о могућностима за праксу, запослење или другу врсту ангажовања.
Пријаве су отворене до среде, 11.јула у поноћ на линку: http://skr.rs/JNs. Број места је ограничен.
На истоименом догађају који је организован у децембру 2017.године учествовали су представници технолошко-развојних и стартап компанија чланица Научно-технолошког парка Београд: Logik Bgrd, Alkemy Play doo, Novel IC, Gimatic Balkan, Complus Visual Communication doo, MDPI doo и Теодеск, који су током догађаја студентима пружали информације и савете о томе како функционишу тимови у њиховим компанијама, какве су могућности и услови за праксу, запослење или сарадњу на пројектима. Реализовани догађај је у великој мери испунио, па чак и превазишао очекивања студената и представника компанија и у случају једног броја учесника значајно допринео успостављању сарадње која и даље траје.
Овај пут „Каријерно ћаскање“ биће реализовано у склопу завршнице првог Летњег студентског стартап кампа, који ће се одржати у периоду од 10. до 13. јула 2018. године у Научно-технолошком парку Београд. Детаљније информације о програму Летњег студентског стартап кампа погледајте овде (http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/node/922).

12. 06. 2018.

Братислава, (Словачка), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на Comenius University in Bratislava, (Slovakia).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 01.06.2018. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 01.07.2018. 17:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 06.07.2018. 17:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Comenius University in Bratislava

25. 05. 2018.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Univerziteta Masaryk University, (Czech Republic), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на Masaryk University, (Czech Republic).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 24.05.2018. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 07.06.2018. 17:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 14.06.2018. 17:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници

25. 05. 2018.

Координаторска организација Associazione InCo traži 1 волонтера или волонтерку за ОДОБРЕН Еразмус+ волонтерски пројекат у школама IISS Liceo Classico “Leonardo da Vinci” – Molfetta i IISS Liceo Scientifico “Albert Einstein” – Molfetta!

Почетак пројекта: септембар 2018
Трајање: 9 месеци
Место: Молфета, Италија

Активности: организација интеркултуралних дебата и лингвистичких радионица; неформално образовање; подршка ученицима којима је потребна додатна помоћ у савладавању градива; присуство и организација различитих културних догађаја, радионица итд.

Више информација о активностима, организацији, школи, инфопацк о пројекту и др. можете наћи на: https://www.incoweb.org/News/Progetti-aperti/EVS-Volunteers-Wanted4.

НАПОМЕНА: тренутно је отворен позив само за пројекат под бр. 4 у LICEO CLASSICO-SCIENTIFICO

Сајт школе: http://www.liceimolfetta.gov.it/
Сајт коорд. org: https://www.incoweb.org
Искуства претходних волонтера: https://www.incoweb.org/eng/Volunteers-say

РОК ЗА ПРИЈАВУ траје док се не нађе одговарајући/а волонтер(к)а, с обзиром на то да је позив отворен услед отказивања учешћа изабране волонтерке.

Еразмус+ је програм Европске Уније чија је област деловања везана за образовање, омладину и спорт, а траје од 2014- 2020. године. Неки од циљева програма су: развијање вештина младих, промоција активног грађанства, мултикултуралност, толеранција, вишејезичност… Једини услов за учествовање у Ерасмус+ пројектима за младе је имати минимум 13 година и живети у Европској Унији или некој од партнерских земаља (на пример: у Србији). У Еразмус+ волонтерским пројектима покривени су трошкови пута, смештаја, организације, исхране, припреме, здравственог осигурања и џепарац.

Додатна питања можете поставити мејлом на vegayc.youthmobility@gmail.com

 

16. 04. 2018.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета Philipps-Universitaet Marburg, (Germany), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на Philipps-Universitaet Marburg, (Germany).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 13.04.2018. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 28.05.2018. 23:59
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 01.06.2018. 23:59
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Philipps-Universitaet Marburg

 

10. 04. 2018.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета University of Bologna, (Italy), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student  на University of Bologna, (Italy).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 05.04.2018. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 07.05.2018. 17:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 14.05.2018. 17:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора University of Bologna

20. 03. 2018.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета Middlesex University, (United Kingdom), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на Middlesex University, (United Kingdom).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 20.03.2018. 10:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 04.04.2018. 12:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 06.04.2018. 14:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Middlesex University

 

13. 03. 2018.

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат) ће током марта 2018. године организовати низ активности.

Еразмус+ студентске размене: ко, шта, где, када, како и зашто?
Сесија ће се реализовати у виду догађаја, који ће се у Информативном центру Фондације Темпус одржати у уторак 20. марта, у 18.00 часова, за који није неопходна претходна регистрација, као и у виду вебинара у уторак 27. марта од 16.00–17.00 часова – за учешће је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

Како написати добар CV? – Europass радионица за средњошколце – четвртак 29. март
Више информација о догађајима и регистрациони формулари се налазе на нашем сајту.
Поред тога, Информативни центар ће, током марта, сваког четвртка, од 12.00 до 13.00 часова, организовати практичне сесије у вези са регистрацијом PIC броја. За учешће на сесијама није потребна пријава, већ треба припремити основне податке о организацији (контакт подаци, матични број, ПИБ, контакт особа) и понети са собом лаптоп или таблет.
Такође, сваке среде, од 12.00 до 13.00 часова, као и сваког петка, од 16.00 до 17.00 часова, представници Фондације Темпус биће на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.
Поједине могућности програма Еразмус+ и CEEPUS, као и друге активности Фондације Темпус намењене појединцима, организацијама и установама, као што су: могућности за стипендиране мобилности студената и младих, Europass алат за писање CV-а, база образовних могућности и стипендија, Еразмус+ пројекти за секторе образовања и младих и слично, биће представљене на различитим догађајима у марту (погледајте списак).

07. 03. 2018.

СВАКА ЖЕНА ИМА ПРАВО НА ЖИВОТ БЕЗ НАСИЉА

Четвртак 8. март 2018. од 15х до 19х

Француски институт у Србији, Кнез Михаилова 31

Детаљније >>>

* * *

28. 02. 2018.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета University College of Southeast Norway, (Norway), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на University College of Southeast Norway, (Norway).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 21.02.2018. 13:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 21.03.2018. 13:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 23.03.2018. 15:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Университy Цоллеге оф Соутхеаст Норwаy

* * *

28. 02. 2018.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета UPPSALA UNIVERSITY, (Sweden), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на UPPSALA UNIVERSITY, (Sweden).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 23.02.2018. 15:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 14.03.2018. 12:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 16.03.2018. 14:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора UPPSALA UNIVERSITY

* * *

26. фебруар 2018. – ПРЕДАВАЊА ИЗ ИЗБОРНОГ ПРЕДМЕТА ПСИХОЛОГИЈА ЛИЧНОСТИ

ПРЕДАВАЊА ИЗ ИЗБОРНОГ ПРЕДМЕТА ПСИХОЛОГИЈА ЛИЧНОСТИ, КОД ПРОФ. ДР ЖАРКА ТРЕБЈЕШАНИНА, РЕАЛИЗОВАЋЕ СЕ ПЕТКОМ,
ОД 9.00 ДО 10.30 ЧАСОВА (1–2. ЧАС), У АМФИТЕAТРУ 35.

* * *

20. 02. 2018.

Учитељски факултет биће домаћин колегама са Учитељског факултета Универзитета у Загребу током прве недеље марта 2018. године. Том приликом  одржаће се предавање  на тему Унапређење високошколског образовања учитеља и васпитача у четвртак 01. 03. 2018. године у 13 часова у свечаној сали.

Предавачи су Анте Жужул, проф. др сц. Милан Матијевић, проф. др сц. Иван Прскало.

 

20. фебруар 2018. – AU PAIR ПРОГРАМ

au-pair-poster

* * *

12. 02. 2018.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета University of Maribor, (Slovenia), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на University of Maribor, (Slovenia).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 01.02.2018. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 31.05.2018. 23:59
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 04.06.2018. 23:59
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора University of Maribor

 

5. 02. 2018.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Univerziteta Masaryk University, (Czech Republic), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student  на Masaryk University, (Czech Republic).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 17.01.2018. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 19.02.2018. 17:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 22.02.2018. 17:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Masaryk University

 

5. 02. 2018.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Univerziteta Wroclaw University of Science and Technology , (Poland), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на Wroclaw University of Science and Technology , (Poland).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 17.01.2018. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 19.02.2018. 17:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 26.02.2018. 17:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Wroclaw University of Science and Technology

5. 02. 2018.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Univerziteta Univerzity of Graz, (Austria), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на Univerzity of Graz, (Austria).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 01.02.2018. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 19.04.2018. 23:59
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 24.04.2018. 23:59
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Univerzity of Graz

5. 02. 2018.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Univerziteta Heidelberg University, (Germany), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student  на Heidelberg University, (Germany).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 01.02.2018. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 04.05.2018. 00:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 09.05.2018. 23:59
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Heidelberg University

21. 12. 2017.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета UPPSALA UNIVERSITY, (Sweden), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на UPPSALA UNIVERSITY, (Sweden).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 15.12.2017. 12:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 20.02.2018. 23:59
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 22.02.2018. 15:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговорa UPPSALA UNIVERSITY

12. 12. 2017.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета Wroclaw University of Science and Technology , (Poland), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на Wroclaw University of Science and Technology , (Poland).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 08.12.2017. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 25.12.2017. 09:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 27.12.2017. 17:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Wroclaw University of Science and Technology

7. 12. 2017.

Упис на I годину основних студија на француске универзитете за академску 2018-2019. годину је отворен !

Желите да упишете I годину основних студија у иностранству и будете део високообразовног система који нуди богатство и изузетан квалитет студијских програма? Одаберите Француску због квалитетних студија, које су признате у свету.

Крајњи рок: 22. јануар 2018.

Захтев за предупис преко процедуре „ДАП“ подносе инострани држављани како би се уписали на I годину студија на неку високошколску установу у Француској и он је обавезан за све иностране студенте: матуранте, свршене матуранте или оне који имају или ће имати диплому о стеченом средњошколском образовању која омогућава приступ високом школству у матичној земљи. Процедуром „ДАП“, предуписом на прву годину студија, обухваћено је 74 универзитета који нуде бројне студијске програме из свих области и 20 националних школа за архитектуру.

Француска годишње прими близу 310 000 иностраних студената: она је четврта земља на свету после САД, Велике Британије и Аустралије, а прва неанглофона земља по избору иностраних студената.

Зашто? Поред изузетнг квалитета студијских програма, Француска нуди квалитетне студије, по ниским ценама, а иностраним студентима пружа иста социјална права и заштиту као и младим Французима. Француска је и део европског високообразовног система, што омогућава сваком уписаном студенту на неку од француских високошколских установа да део својих студија проведе и у некој другој земљи, чланици Европске уније. Хармонизација нивоа студија (Л/М/Д) међу различитим земљама, чланицама Европске уније, омогућава студенту који стекне диплому у Француској да има и диплому која је призната у оквиру европског високообразовног простора.

Контакт: Сандра Елезовић, sandra.elezovic@institutfrancais.rs, 011/302-3657.

 

29. 11. 2017.

eTwinning национални тим за подршку, у сарадњи са eTwinning амбасадорима у Србији, организује бесплатну једнонедељну обуку путем интернета „Osnove eTwinning-a“ у трајању од 11. до 15. децембра 2017. године.

Обука је првенствено намењена учесницима eTwinning портала који би желели више да се укључе у активности на порталу, као и наставницима који нису регистровани чланови, а желели би да се упознају са могућностима које eTwinning портал пружа.

Пријављивање за eTwinning обуку траје до 7 децембра 2017. године, до 23:59 часова, попуњавањем формулара на сајту Фондације Темпус.

Обука обухвата три вебинара са практичним задацима.

20. 11. 2017.

Фондација Темпус организује информативни дан о отвореним конкурсима програма Erazmus+ у области образовања и младих, који ће се одржати 24. новембра у Новом Пазару.

Овим путем Вас позивамо да се пријавите за учешће на Информативном дану путем регистрационог формулара који можете пронаћи на сајту Фондације Темпус
Молимо вас да регистрациони формулар попуните најкасније до 21. новембра 2017. године, 23:59 и да се приликом попуњавања формулара определите којој од три сесије ћете присуствовати након уводног дела.

17. 11. 2017.

Фондација Темпус организује информативни дан о отвореним конкурсима програма Erazmus+ у области образовања и младих, који ће се одржати 24. новембра у Новом Пазару.
Овим путем вас позивамо да се пријавите за учешће на Информативном дану путем регистрационог формулара који можете пронаћи на сајту Фондације Темпус..
Молимо Вас да регистрациони формулар попуните најкасније до 21. новембра 2017. године, 23:59 и да се приликом попуњавања формулара определите којој од три сесије ћете присуствовати након уводног дела.
Након уводних, општих информација које важе за све врсте пројеката, у оквиру паралелних сесија биће представљене могућности за високо образовање, затим за опште, стручно и образовање одраслих, као и за компоненту младих.

За све додатне информације, можете контактирати Фондацију Темпус путем телефона 011 33 42 430, или путем мејла на неку од следећих адреса, у зависности од области програма за коју сте заинтересовани:

Високо образовање:
neo_serbia@erasmusplus.rs
Опште информације:
office@tempus.ac.rs

09. 11. 2017.

СТИПЕНДИЈЕ ВЛАДЕ ФРАНЦУСКЕ

Детаљније >>>

17. 10. 2017.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета Pedagogical University of Cracow, (Poland), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing студент на Pedagogical University of Cracow, (Poland).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 13.10.2017. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 13.11.2017. 09:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 20.11.2017. 17:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Pedagogical University of Cracow

31. 08. 2017.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета State University of Applied Sciences in Plock, (Poland), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на State University of Applied Sciences in Plock, (Poland).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 29.08.2017. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 30.11.2017. 17:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 08.12.2017. 17:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора State University of Applied Sciences in Plock

30. 08. 2017.

Обавештавамо вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета University of Bordeaux, (France), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на University of Bordeaux, (France).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 30.08.2017. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 22.10.2017. 23:59
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 25.10.2017. 23:59
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора University of Bordeaux

29. 08. 2017.

Обавештавамо Вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета Nice Sophia Antipolis University, (France), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на Nice Sophia Antipolis University, (France).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 28.08.2017. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 08.10.2017. 23:59
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 12.10.2017. 23:59
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Nice Sophia Antipolis University

29. 08. 2017.

Обавештавамо Вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Униврезитета Paris Diderot University, (France), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на Paris Diderot University, (France).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 28.08.2017. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 19.10.2017. 23:59
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 26.10.2017. 23:59
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Paris Diderot University

28. 08. 2017.

Обавештавамо Вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета University of Osijek, (Croatia), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на University of Osijek, (Croatia).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 14.07.2017. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 20.10.2017. 23:59
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 25.10.2017. 00:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора University of Osijek

28. 08. 2017.

Обавештавамо Вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Униврезитета Univerzity of Graz, (Austria), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student  на Univerzity of Graz, (Austria).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 21.07.2017. 00:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 18.09.2017. 23:59
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 22.09.2017. 00:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Univerzity of Graz

28. 08. 2017.

Обавештавамо Вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета University of Helsinki, (Finland), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на University of Helsinki, (Finland).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 24.08.2017. 16:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 20.09.2017. 14:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 22.09.2017. 13:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници угоvora University of Helsinki

28. 08. 2017.

Обавештавамо Вас да је на основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета Middlesex University, (United Kingdom), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на Middlesex University, (United Kingdom).

 • Датум почетка пријаве кандидата: 28.08.2017. 12:00
 • Рок за пријаву кандидата истиче: 20.09.2017. 14:00
 • Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 22.09.2017. 14:00
 • Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Middlesex University

28. 08. 2017.

Амбасада САД је 2012. године установила пилот програм за студенте волонтере, који нису држављани САД и резиденти су Републике Србије, како би се успешним студентима пружила могућност за стицање професионалног искуства још у току студија. У оквиру тог програма амбасадино Одељење за односе са јавношћу је ове године расписало конкурс за једног студента волонтера у оквиру њихове новоосноване Регионалне канцеларије за енглески језик који Вам проследјујем.

Пракса би трајала дванест месеци, а заинтересовани студенти би требало да су завршили најмање 75% студија, а да приликом завршетка волонтерске праксе (након годину дана) и даље буду у редовном студентском статусу. Такодје, желим да напоменем да заинтересовани студенти морају имати одобрење матичног факултета да учествују у овом програму, као и да су успешни студенти. Овај конкурси постављен су на амбасадином вебсајту, као и на социјалним мрезама (Facebook-у и Twitter-у).

Детаљније >>>

06. 07. 2017.

На основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Erasmus+ KA 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитетa Masaryk University, (Czech Republic), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student / Outgoing teaching staff на Masaryk University, (Czech Republic).

Датум почетка пријаве кандидата: 04.07.2017. 15:00

Рок за пријаву кандидата истиче: 04.09.2017. 15:00

Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Masaryk University

6. 05. 2017.

Курс о методологију писанја високо квалитетних научних радова

за професоре, истраживаче, пост-дипломце и студенте

Детаљније >>>

ПДФ >>>

6. 05. 2017.

Тренутно су расписани конкурси за  стипендије које се односе на боравак на немацким универзитетимана:

 • Стипендија за кратке истраживачке боравке на истраживачкој институцији у Немачкој, у трајању од једног до шест месеци ( http://www.daad.rs/sr/09904/index.html );
 • Студијски боравак на немачким универзитетима и истраживачким  институцијама за предаваче на високошколским институцијама у Србији  (http://www.daad.rs/sr/09905/index.html )

За близе информације молим да се директно обратите господину Даутовицу из ДААД у Београду:

Мирко Даутовиц
Саветовање и маркетинг
ДААД Информативни центар Београд
Цара Уроса 35
11000 Београд

30 03. 2017.

На основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета University of Bologna, (Italy), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на University of Bologna, (Italy).

Датум почетка пријаве кандидата: 28.03.2017. 00:00
Рок за пријаву кандидата истиче: 05.05.2017. 17:00
Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 12.05.2017. 17:00
Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора University of Bologna

 

30 03. 2017.

На основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета и Универзитета Sapienza University of Rome, (Italy), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на Sapienza University of Rome, (Italy).

Датум почетка пријаве кандидата: 28.03.2017. 00:00
Рок за пријаву кандидата истиче: 18.04.2017. 17:00
Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 21.04.2017. 17:00
Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Sapienza University of Rome

 

30 03. 2017.

На основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Ерасмус+ КА 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета Vilnius University , (Lithuania), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student  на Vilnius University , (Lithuania).

Датум почетка пријаве кандидата: 28.03.2017. 17:00
Рок за пријаву кандидата истиче: 05.04.2017. 12:00
Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 10.04.2017. 12:00
Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Vilnius University

 

23 03. 2017.

КОНКУРС ЗА КРАТКИ ИСТРАЖИВАЧКИ БОРАВАК У ФРАНЦУСКОЈ!

До 17. маја 2017.

Амбасада Француске и Француски институт у Србији додељују стипендије кратког боравка за српске истраживаче који желе да бораве у истраживачкој лабораторији у Француској у периоду од 15. јуна 2017. до 31. децембра 2017.

1) Циљна група: истраживачи свих нивоа који раде у истраживачком тиму у Србији (асистенти, докторанти, пост докторанти, истраживачи, предавачи, професори, информатичари, инжењери, лекари…).

2) Области истраживања: информатичке науке, инжењерство и иновације, примењена медицина, е-медицина, наука и технологија животне средине, роботика, биотехнологија…

Боравак треба да буде у складу са истраживањима у области технологије и иновације у служби становништва, која траже решења за следеће изазове:

примена нових информационих и комуникационих технологија у медицини и за добробит становништва, праћење и превенција болести, еманципација и аутономија болесника и особа са инвалидитетом (примењена медицина, е-медицина, биотехнологија, роботика, неуронаука, когнитивне науке, …);

примена нових технологија за очување климе и животне средине, паметни и повезани градови (еколошки превоз, повезани предмети, анализа података, уштеда енергије, превенција ризика, одржива пољопривреда, очување екосистема…);

подршка и експертска помоћ при дефинисању јавних политика везаних за технолошки развој и његове последице на друштво у целини (медицина, економија, право, политичке науке…).

Tel : (011) 302 36 39 – mail : vesna.adamovic@institutfrancais.rs

08. 03. 2017.

На основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Erasmus+ KA 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета Middlesex University, (United Kingdom), a према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student na Middlesex University, (United Kingdom).

Датум почетка пријаве кандидата: 08.03.2017. 00:00
Рок за пријаву кандидата истиче: 24.03.2017. 12:00
Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 27.03.2017. 14:00
Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Middlesex University

24. 01. 2017.

На основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Erasmus+ KA 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета University of Helsinki, (Finland), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student / Outgoing teaching staff / Outgoing non-teaching staff na University of Helsinki, (Finland).

Датум почетка пријаве кандидата: 25.01.2017. 00:00
Рок за пријаву кандидата истиче: 15.03.2017. 23:00
Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 20.03.2017. 14:00
Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора University of Helsinki

23. 01. 2017.

Стипендије владе Француске 2017-2018.

У жељи да подстакне мобилност студената, Амбасада Француске и Француски институт у Србији, расписују нови конкурс за доделу стипендија за 2017-2018. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској.

Конкурс за стипендије 2017-2018. отворен је до 17. марта. 2017.

Студенти могу да конкуришу за разне програме стипендија:

 • мастер 2-све области
 • мастер 2-стипендија за бивше матуранте Математичке гимназије у Београду
 • докторат у коменторству
 • пост мастер програм Коперник
 • стипендија за Националну високу школу за лепу уметност (ЕНСБА).

Подношење кандидатура:

Француски институт у Србији, Змај Јовина 11, Београд

vesna.adamovic@institutfrancais.rs

Услови и критеријуми налазе се на сајтовима:

www.institutfrancais.rs
www.srbija.campusfrance.org 

17. 01. 2017.

На основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Erasmus+ KA 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета Университy оф Загреб, (Croatia), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student / Outgoing teaching staff / Outgoing non-teaching staff na University of Zagreb, (Croatia).

Датум почетка пријаве кандидата: 16.01.2017. 00:00
Рок за пријаву кандидата истиче: 28.04.2017. 23:59
Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 08.05.2017. 00:00
Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора University of Zagreb

16. 01. 2017.

На основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Erasmus+ KA 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета Univerzity of Graz, (Austria), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student / Outgoing teaching staff / Outgoing non-teaching staff na Univerzity of Graz, (Austria).

Датум почетка пријаве кандидата: 16.01.2017. 00:00
Рок за пријаву кандидата истиче: 28.04.2017. 23:59
Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 08.05.2017. 00:00
Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Универзитет у Граз

10. 01. 2017.

На основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Erasmus+ KA 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета Comenius University in Bratislava, (Slovakia), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на Comenius University in Bratislava, (Slovakia).

Датум почетка пријаве кандидата: 09.01.2017. 12:00

Рок за пријаву кандидата истиче: 18.01.2017. 17:00

Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 20.01.2017. 17:00

Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора Comenius University in Bratislava

13. 12. 2016.

У оквиру GREEN-TECH-WB мреже за мобилност, отворен је нови конкурсни рок за пријаву који ће трајати до 28. фебруара 2017. године, за мобилности које се могу реализовати током академске 2017/2018. године.

У актуелном конкурсном року доступне су стипендије за размене студената на основним и постдокторским студијама, као и за размене академског и административног особља. GREEN-TECH-WB мрежом размене обухваћен је широк круг студијских програма, са посебним фокусом на иновативне технологије и одрживи развој.

Универзитет у Крагујевцу и Универзитет у Нишу су пуноправни партнери у GREEN-TECH-WB мрежи, те је студентима који студирају на овим високошколским институцијама доступна могућност мобилности на некој од следећих партнерских институција: Универзитет Виго (Шпанија), Универзитет Порто (Португал), Универзитет Падерборн (Немачка), Универзитет Љубљана (Словенија), Универзитет економије Катовице (Пољска), Универзитет Сплит (Хрватска), Универзитет хемијске технологије и металургије Софија (Бугарска) и Универзитет Леон,(Шпанија).

За више информација и пријаве, посетите сајт GREEN-TECH-WB мреже и региструјте се на GREEN-TECH-WB друштвеној мрежи.

05. 12. 2016.

На основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Erasmus+ KA 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета University of Bologna, (Italy), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student na University of Bologna, (Italy). Молим све наставнике И сараднике да проследе информацију студентима на предавањима иако се све ово налази на сајту.

Датум почетка пријаве кандидата: 02.12.2016. 15:00

Рок за пријаву кандидата истиче: 19.12.2016. 16:00

Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 26.12.2016. 16:00

Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора University of Bolognja

05. 12. 2016.

На основу Интеринституционалног споразума потписаног у оквиру Erasmus+ KA 1 програма између Универзитета у Београду и Универзитета University of Bologna, (Italy), а према договору са партнерском институцијом, отворен конкурс за пријаву за програм мобилности Outgoing student на University of Bologna, (Italy).

Датум почетка пријаве кандидата: 02.12.2016. 15:00

Рок за пријаву кандидата истиче: 19.12.2016. 16:00

Рок за достављање ранг листе Универзитету у Београду истиче: 26.12.2016. 16:00

Више детаља о расположивом броју мобилности можете наћи на страници уговора University of Bolognja

15. 11. 2016.

04. 11. 2016.

МЕЂУНАРОДНА РАЗМЕНА СТУДЕНАТА – ПОЗИВ

У оквиру међународне сарадње Учитељског факултета у Београду и Универзитетa Лион 1 (ESPE Université Claude Bernard Lyon 1), односно Учитељског факултета и Високе школе у Бриселу (La haute Ecole de Bruxelles), предвиђена је размена студената која подразумева боравак студената из Србије у Лиону и Бриселу и студената из Француске и Белгије у Београду.

Тим поводом Учитељски факултет Универзитета у Београду упућује позив свим заинтересованим студентима основних академских студија који би током марта 2017. године (у трајању од три недеље) боравили у Лиону или Бриселу и део процеса студирања реализовали на тамошњем Универзитету, односно Високој школи, чиме би стекли драгоцено искуство студирања у иностранству.

Део трошкова боравка студената у Француској и Белгији сносиће Учитељски факултет у Београду.

Пријаве је неопходно доставити др Aни Вујовић, лично или електронском поштом на адресу ana.vujovic@uf.bg.ac.rs до 6. 12. 2016. године. Пријава треба да садржи уверење о положеним испитима, мотивационо писмо и доказ о знању француског језика (у виду положеног испита Француског језика на основним студијама, у виду сертификата о знању језика стеченог изван факултета и др.).

28. 10. 2016.

На основу Интер-институционалног споразума који је Универзитет у Београду потписао са Универзитетским колеџом југоисточне Норвешке (ХСН), у оквиру програма Ерасмус +, КА1, Универзитет у Београду отворио је нови позив за пријаву кандидата за мобилност.

Према Споразуму, Универзитет у Београду има на располагању следеће мобилности студената:

4 мобилности за студенте основних и мастер студија Учитељског факултета за период од 5 месеци;

4 мобилности за студенте основних и мастер студија Филолошког факултета за период од 5 месеци;

 

Пријаве се врше преко сајта: http://mobion.bg.ac.rs/ , где су такође доступне информације о висинама стипендије и надокнаде за путне трошкове у оквиру програма.

Рок за пријављивање: среда, 02. новембар 2016. године.

19. 10. 2016.

У оквиру програма Ерасмус +, КА1, Универзитет у Београду потписао је Интер-институционални споразум са Универзитетом Матеј Бел из Словачке.

За академску 2016/17, односно за пролеће академске године, планиране су укупно две мобилности студената Учитељског факултета, Факултета организационих наука, Факултета политичких наука и Економског факултета Универзитета у Београду. У питању су студенти првог, другог и трећег циклуса студија, на период од по 5 месеци.

Динамика је следећа:

Почетак пријаве за стипендију: 19. октобар

Крај пријаве за стипендију: 7. новембар

Крајњи рок факултета да доставе номинације УБ-у: 10. новембар

Коначно, УБ шаље своје номинације Универзитету Матеј Бел до 15. новембра.

Молим вас да имате у виду да коначну одлуку доносе колеге из Словачке, тако да ниједан факултет нема загарантовано место за мобилност. Другим речима, неки од поменутих факултета може добити више од једне мобилности – све у зависности од квалитета кандидата.

Да не буде забуне, Subject area code (ISCED 2013), планирана за ФОН и Економски, је 041 – Business and administration. Дакле, студенти смерова који студирају друге смерове, не могу конкурисати, јер друге области нису обухваћене Споразумом.

* * *

12. 10. 2016.

Обавештавају се студенти Учитељског факултета да се отвара конкурс за мобилност у оквиру Ерасмус + КА1 Универзитет у Бордоу, током летњег семестра 2016-2017. Студенти се могу званично пријавити за мобилност преко online платформе Универзитета у Београду, коју могу пронаћи на следећем линку http://mobion.bg.ac.rs/

 • Почетак пријаве за стипендију: 13. Октобар 2016 године. 00:00
 • Крај пријаве за стипендију: 25. Октобар 2016 године. 23:59

Више информација о конкурсу можете пронаћи на следећем линку: http://mobion.bg.ac.rs/opencalls .

Продекан за међународну сарадњу

Проф. др Данијела Костадиновић

* * *

 

02. 10. 2016.

Са задовољством Вас обавештавамо да ће Универзитет у Београду 5. и 6. октобра 2016.године организовати САЈАМ СТИПЕНДИЈА у згради Ректората.

Поред државних институција, фондова и невладиних организација, на сајму учествују и компаније, амбасаде и установе које додељују стипендије студентима за студирање и усавршавање у земљи и иностранству. Ове године сајам ће трајати два дана и окупити представнике преко 40 различитих институција. На једном месту биће доступне информације о различитим програмима стипендија, потребној документацији за апликацију, роковима за подношење документације као и контакт особама.

Првог дана, 5.октобра биће реализован уводни део програма од 11 до 15 часова у Свечаној сали Ректората. Након свечаног отварања, публици ће се представити један број институција који ће кроз краћа предавања упознати публику са могућностима за мобилност и стипендирање студената, наставника и истраживача Универзитета у Београду, могућностима за каријерно информисање и саветовање по питању наставка студија и техникама полагања међународно признатих испита страних језика.

Другог дана, у четвртак, 6.октобра од 10 до 16 часова, биће организован излагачки део сајма у дворишту Капетан Мишиног здања и пратећи програм у Свечаној сали где ће учесници сајма моћи да представе своје програме и дају савете и смернице студентима. Биће организовано укупно тридесет информативно-консултативних сесија стипендитора и студената и укупно осамнаест презентација у оквиру програма “15 савета за 15 минута”.

Организацијом ове манифестације имамо жељу да подигнемо ниво информисаности студената о могућностима наставка студија у Србији и иностранству, условима које би требало да испуњавају да би успешно уписали жељене студије, вештинама које су им потребне приликом пријаве, значају проактивног става, правовремене информисаности, целоживотног учења и мобилности.

Детаљни програм и распоред презентација и консултација налази се на: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/sajam-stipendija-2016

Позивају се студенти и дипломирани студенти основних, мастер и струковних студија Универзитета у Београду да посете Сајам стипендија. Улаз је слободан.

Реализацију Сајма ове године подржали су пријатељи манифестације: Компаније “Coca Cola Hellenic”, “Nordeus”, “Posh&Media”, Obrazovni centar “Equilibrio”, “Loreal Balkan”, “Nestle” i “Ernst & Young”.

14. 09. 2016.

Обавештавају се студенти Учитељског факултета да се отвара конкурс за мобилност у оквиру Ерасмус + КА1 Универзитет у Бордоу,  током летњег семестра 2016-2017. Студенти се могу званично пријавити за мобилност преко online платформе Универзитета у Београду, коју могу пронаћи на следећем линку http://mobion.bg.ac.rs/

 • Почетак пријаве за стипендију: 13. Септембар 2016 године. 00:00
 • Крај пријаве за стипендију: 26. септембар 2016 године. 15:00
 • Предаја ранг листе ректорату: 02. октобар 2016 године. 23:59
 • Предаја ранг листе партнерској институцији: 03. октобар 2016. године 23:59

Више информација о конкурсу можете пронаћи на следећем линку: http://mobion.bg.ac.rs/opencalls .

 

Продекан за међународну сарадњу

Проф. др Данијела Костадиновић

* * *

26. 05. 2016.

Сусрет са професорима Високе школе за наставнике из Бордоа

Позивамо вас да у понедељак 30. 05. 2016. године у 15 часова у учионици 24 присуствујете представљању Високе школе за наставнике из Бордоа (École supérieure du professorat et de l’éducation, Académie de Bordeaux).

Ова установа високог образовања припада Универзитету у Бордоу са којим су Универзитет у Београду и Учитељски факултет потписали уговор о сарадњи у оквиру програма Еразмус + захваљујући којем ће двоје наших студената наредни семестар студирати у Бордоу.

Уверени смо да ће ово бити добра прилика да се сви заинтересовани наставници, сарадници и студенти упознају са образовањем учитеља и васпитача у Француској, као и са могућностима развоја сарадње и мобилности студената и наставника. Обезбеђен је превод на српски језик.

* * *

19 .04. 2016.

ОБАВЕШТЕЊЕ

У оквиру програма Ерасмус +, КА1, Универзитет у Београду потписао је Интер-институционални споразум са Универзитетом Масарик из Брна, Чешка.

За академску 2016/17, односно за јесен текуће године, планиране су укупно две мобилности студената Универзитета у Београду, уз могућност да листа буде проширена. У питању су 1 студент докторских студија и 1 студент основних студија, на период од по 5 месеци.

Споразум предвиђа и мобилност 1 професора Универзитета у Београду, на недељу дана.

Коначну одлуку доносе колеге из Чешке, тако да ниједан факултет нема загарантовано место за мобилност.

Почетак пријаве за стипендију: 13. април

Крај пријаве за стипендију: 25. април

Крајњи рок факултета да доставе номинације УБ-у: 27. април

Коначно, УБ шаље своје номинације Универзитету у Варшави 28. априла  

 

19 .04. 2016.

ОБАВЕШТЕЊЕ

У оквиру програма Ерасмус +, КА1, Универзитет у Београду потписао је Интер-институционални споразум са Универзитетом Болоња из Италије.

За академску 2016/17, односно за јесен текуће године, планиране су укупно три мобилности студената Универзитета у Београду. У питању су студенти/студенткиње основних студија, на период од по 6 месеци.

Почетак пријаве за стипендију: 11. април

Крај пријаве за стипендију: 16. мај

Крајњи рок факултета да доставе номинације УБ-у: 23. мај

Коначно, УБ шаље своје номинације Универзитету у Болоњи 30. маја

24. 03. 2016.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Када су у питању могућности за размену студената и мобилност наставног и научног особља универзитета у Србији, актуелни конкурси, као они доступни у наредном периоду су:

 • Erazmus+ програм: информације о отвореним конкурсима пронађите на сајтовима/платформама својих матичних високошколских институција или контактирајте Канцеларију за међународну сарадњу свог универзитета или више школе; за опште информације о програму и могућностима, Фондација Tempus – Erazmus+ канцеларија у Србији Вам стоји на располагању;
 • Erazmus Mundus програм: од мрежа за размену које су активне у оквиру Еразмус Мундус програма, још увек је отворен конкурс GREEN-TECH-WB мреже, и то до 31. марта 2016. године;
 • CEEPUS програм: пријава за мрежну мобилност која ће се реализовати у зимском семестру академске 2016/2017. године ће отпочети око 15. маја и трајаће до 15. јуна; за мобилности у летњем семестру, рок за пријаву за мрежне мобилности је 31. октобар, а за freemover мобилности током целе наредне академске године пријава ће се вршити до 30. новембра.

Конкурси за целокупне мастер или докторске студије углавном су затворени. Отварање нових конкурса очекује се у току јесени 2016. године за мастер/докторске програме који ће отпочети академске 2017/2018. године.

* * *

11. 03. 2016.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Проф. др Љупчо Кверески, професор психологије на Педагошком факултету у Битољу, Универзитет Свети Климент Охридски, одржаће предавање на тему Мотивација школског учења у студентској популацији у уторак 15. 03. 2016. године у 13 часова у Свечаној сали.

* * *

28. 12. 2015.

ОТВОРЕНИ КОНКУРСИ У ОКВИРУ ЕРАЗМУС МУНДУС МРЕЖА ЗА РАЗМЕНУ СТУДЕНАТА

Још три мреже за размену студената у оквиру Еразмус Мундус програма отвориле су своје конкурсе за школску 2016/2017. годину:
•    Конкурс GREEN-TECH-WB мреже отпочео је 11. децембра и траје до 25. марта 2016. године.
•    Конкурс ERAWEB мреже отворен је 17. децембра и траје до 20. марта 2016. године.
•    Конкурс SUNBEAM мреже отпочео је 18. децембра и траје до 5. фебруара 2016. године.
Ови конкурси намењени су студентима свих нивоа студија и наставном и административном особљу високошколских институција. Студенти на партнерским институцијама из Србије које учествују у овим мрежама могу се пријавити за размену студената на свим нивоима студија, а запослени на овим инситуцијама могу се пријавити за периоде мобилности. Уз то, у оквиру циљне групе 2, ови студенти, као и сви остали студенти који су завршили или завшавају основне студије на било којој другој акредитованој високошколској институцији у Србији, могу се пријавити за целокупне мастер студије.
Доступне студијске области кроз ове мреже, високошколске институције које су партнери у њима, али и друге информације од значаја погледајте на сајту сваке од мрежа.

* * *

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈЕ У ОКВИРУ МРЕЖЕ EUROWEB+

Са задовољством Вас обавештавамо да је 1. децембра отворен конкурс за стипендије у оквиру EUROWEB+, једне од мрежа за размену Еразмус Мундус програма.

Конкурс траје до 29. фебруара 2016. године, а намењен је студентима, као и наставном и административном особљу високошколских институција.

Студенти на партнерским институцијама из Србије које учествују у овој мрежи (универзитети у Београду, Нишу и Новом Саду) могу се пријавити за размену студената на свим нивоима студија, а запослени на овим инситуцијама могу се пријавити за периоде мобилности. Уз то, у оквиру циљне групе 2, ови студенти, као и сви остали студенти који су завршили или завшавају основне студије на било којој другој акредитованој високошколској институцији у Србији, могу се пријавити за целокупне мастер студије.
Кроз овај конкурсни рок, највише ће стипендија бити доступно за размену студената на основним студијама.

EUROWEB+ је мрежа размене која је првенствено фокусирана на сарадњу у области науке и високе технологије, са посебним нагласком на тематским областима као што су иновација, рачунарство и електротехника, финансијски инжењеринг и наука у животној средини. Академску понуду на свакој од институција-партнера у мрежи погледајте на сајту EUROWEB+ мреже.

* * *

СТИПЕНДИЈЕ ВЛАДЕ ФРАНЦУСКЕ ЗА 2016-2017.

Амбасада Француске и Француски институт у Србији, расписали су нови конкурс за доделу стипендија за 2016-2017. годину, за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској.
Студенти могу да се пријаве за следеће програме:

 • Стипендије мастер 2 (све области)
 • Посебна стипендија за бивше матуранте Математичке гимназије у Београду-ниво мастер 2
 • Стипендије за докторат у коменторству
 • Пост мастер програм Коперник
 • Стипендија  у оквиру сарадње Универзитета уметности у Београду и школе ENSBA у Паризу

Крајњи рок за подношење кандидатура : 9. март 2016.
За додатне информације : www.Institutfrancais.rswww.serbie.campusfrance.org

* * *

19. 11. 2015.

МЕЂУНАРОДНА РАЗМЕНА СТУДЕНАТА – ПОЗИВ

У оквиру међународне сарадње Учитељског факултета у Београду и Универзитетa Лион 1 (University Claude Bernard Lyon 1), односно Учитељског факултета и Високе школе у Бриселу (La haute Ecole de Bruxelles), предвиђена је размена студената која подразумева боравак студената из Србије у Лиону и Бриселу и студената из Француске и Белгије у Београду. Тим поводом Учитељски факултет Универзитета у Београду упућује позив свим заинтересованим студентима основних академских студија који би током марта 2016. године боравили у Лиону или Бриселу и део процеса студирања реализовали на тамошњем Универзитету, односно Високој школи чиме би стекли драгоцено искуство студирања у иностранству.

Део трошкова боравка студената у Француској и Белгији сносиће Учитељски факултет у Београду.

Пријаве је неопходно доставити др Aни Вујовић, лично или електронском поштом на адресу ana.vujovic@uf.bg.ac.rs до 6. 12. 2015. године. Пријава треба да садржи уверење о положеним испитима, мотивационо писмо и доказ о знању француског језика (у виду положеног испита Француског језика на основним студијама, у виду сертификата о знању језика стеченог изван факултета и др.).

* * *

24.6. 2015.

МЕЂУНАРОДНА СТУДЕНТСКА КОНФЕРЕНЦИЈА

ДРУШТВО (НЕ)ЗНАЊА

4-7. новембар 2015, РИЈЕКА, Хрватска

1

 Студенти Филозофског факултета Универзитета у Ријеци, позивају све заинтересоване студенте да учествују у Међународној студентској конференцији Друштво (не)знања.

Рок за пријаву за активне учеснике (који желе да излажу рад) и пасивне учеснике (студенте без рада, који желе да учествују у радионицама, трибинама и сл.) је 1. 10. 2015. године.

Детаљније податке о условима учешћа, роковима, подтемама и упутства за писање резимеа можете преузети овде

* * *

1.6. 2015.

КАДАР ДА БУДЕМ КАДАР“ – радионице за студенте

 Обавештавамо Вас да Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду у периоду од 15. до 26. јуна 2015. године организује 14 едукативних радионица за студенте у оквиру програма „Кадар да будем кадар“.

Радионице се односе на вештине које се траже на тржишту рада, а које студенти немају прилике да усвоје у довољној мери током формалног школовања. Држаће их сарадници Центра за развој каријере који су стручњаци из области људских ресурса у водећим компанијама у Србији – Nestle, Ericsson, Ernst & Young, Svetska banka, Stanton Chase, Hyatt, HRD Pro Consulting, Japan Tobacco International, East Point Holdings, Societe Generale, Sinergy Talents, Advance Response International. Циљ програма је унапређење вештина младих дипломираних студената и студената који желе да побољшају своје шансе на тржишту рада. Радионице су намењене студентима и дипломираним студентима Универзитета у Београду. То су радионице које су релевантне за све области студија обзиром да су програми Центра усмерени на развој вештина запошљивости студената. Биће изабрано по 25 најмотивисанијих студената за сваки циклус, дакле укупно ће 50 полазника похађати програм. Полазници ће имати прилику да бирају између два циклуса тренинга од по 7 радионица, у зависности од тога које теме их више интересују.

Први циклус тренинга обухвата следеће теме: „Повратна информација – фидбек“, „Комуникационе вештине“, „Управљање временом“, „Међукултуралне комуникације и предузетништво“, „Доношење одлука“, „Продајне вештине“ и „Самоувереност“.

У другом циклусу тренинга биће обрађене следеће теме: „Истраживање властитих потенцијала“, „Лидерство“, „Предузетничке вештине“, „Управљање стресом“, „Презентационе вештине“, „Центри процене и запошљавање“ и „Корпоративна култура и вредности“.

Последњег дана програма, 26. јуна 2015. биће организовано свечано окупљање и дружење свих учесника – студената, предавача и организатора под називом „Каријерно ћаскање“, када ће полазницима који су успешно одслушали семинар бити уручени сертификати.

Пријављивање се обавља преко пријавног формулара за овај програм на сајту www.razvojkarijere.bg.ac.rs. Рок за пријаве: 4.јуни 2015.

* * *

28.1. 2015.

ПРОГРАМ ОНЛАЈН МЕНТОРСТВА „Србија на вези 3.0“

Отворен је конкурс за учествовање у програму онлајн менторства „Србија на вези 3.0“. „Србија на вези“ је програм којим се повезују стручњаци из дијаспоре и млади професионалци на почетку каријере из Србије. Конкурс је отворен за студенте, постдипломце, истраживаче, свршене дипломце и све младе који су на почетку каријере (са мање од 5 година професионалног искуства у релевантној области) старости до 35 година.

Рок за пријаву је 28. фебруар 2015.

Детаљније информације о пројекту, областима менторства и менторима можете пронаћи на следећем линку: http://edu.iserbia.rs/polaznici/.

01.12. 2014.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОТВОРЕНИХ КОНКУРСА ЗА СТИПЕНДИЈЕ ЕРАЗМУС МУНДУС ПРОГРАМА

 

Дана 10. децембра 2014. године у згради Ректората у 11:30 часова биће одржана презентација свих отворених конкурса за стипендије пројеката Еразмус Мунудс програма, а које су доступне студентима Универзитета у Београду. Један од гостујућих презентера биће господин Пиотр Серафин са Универзитета у Варшави, који ће упутити учеснике у могућности стипендирања у оквиру пројекта „SIGMA Agile EM A2“, који је отворен у свим научним областима. Такође, биће одржана и презентација ТЕМПУС канцеларије за Србију.

***

01.12. 2014.
МЕЂУНАРОДНА РАЗМЕНА СТУДЕНАТА – ПОЗИВ

У оквиру међународне сарадње Учитељског факултета у Београду и Универзитетa Лион 1 (University Claude Bernard Lyon 1), односно Учитељског факултета и Високе школе у Бриселу (La haute Ecole de Bruxells), предвиђена је размена студената која подразумева боравак студената из Србије у Лиону и Бриселу и студената из Француске и Белгије у Београду. Тим поводом Учитељски факултет Универзитета у Београду упућује позив свим заинтересованим студентима основних академских студија који би током марта 2015. године боравили у Лиону или Бриселу и део процеса студирања реализовали на тамошњем Универзитету, односно Високој школи чиме би стекли драгоцено искуство студирања у иностранству.

Део трошкова боравка студената у Француској и Белгији сносиће Учитељски факултет у Београду.

Пријаве је неопходно доставити др Вери Ж. Радовић, продекану за међународну сарадњу, лично или електронском поштом на адресу vera.radovic@uf.bg.ac.rs до 12. јануара 2015. године. Пријава треба да садржи уверење о положеним испитима, мотивационо писмо и доказ о знању француског језика (у виду положеног испита Француског језика на основним студијама, у виду сертификата о знању језика стеченог изван факултета и др.).

* * *

21.11. 2014.

МЕЂУНАРОДНА СТУДЕНТСКА КОНФЕРЕНЦИЈА

ИЗАЗОВИ У ОДГОЈУ И ОБРАЗОВАЊУ

15-16. мај 2015, Славонски Брод, Хрватска

Студенти Факултета за одгојне и образовне знаности (учитељски студиј, дислоцирани студиј у Салвонском Броду), Свеучилишта Јосипа Јурја Стросмајера у Осијеку, позивају све заинтересоване студенте да учествују у Међународној студентској конференцији Изазови у одгоју и образовању.

Детаљније податке о условима учешћа, роковима, подтемама и упутства за писање резимеа можете преузети овде.

Први позив >>>

Пријавница >>>

Образац за сажетак >>>

 

27. 01. 2014.

ПРИМЕР ПОЗИТИВНОГ ВОЛОНТЕРСКОГ ИСКУСТВА У БЕЛГИЈИ

Маја Мирковић, студенткиња Учитељског факултета у Београду, била је учесник програма Европске комисије под називом European Voluntary Service (од јуна до децембра 2013. године).  Волонтирала је у дечјем центру за неформално образовање De Hoge Rielen у Белгији. О начину аплицирања, стеченом искуству и препорукама Маје Мирковић можете се информисати у кратком извештају или прочитати на њеном блогу: www.majaindehogerielen.blogspot.com.

* * *

23. 12. 2013.
МЕЂУНАРОДНА РАЗМЕНА СТУДЕНАТА – ПОЗИВ

У оквиру међународне сарадње Учитељског факултета у Београду и Универзитетa Лион 1 (University Claude Bernard Lyon 1), односно Учитељског факултета и Високе школе у Бриселу (La haute Ecole de Bruxells), предвиђена је размена студената која подразумева боравак студената из Србије у Лиону и Бриселу и студената из Француске и Белгије у Београду. Тим поводом Учитељски факултет Универзитета у Београду упућује позив свим заинтересованим студентима основних академских студија који би током марта 2014. године боравили у Лиону или Бриселу и део процеса студирања реализовали на тамошњем Универзитету, односно Високој школи чиме би стекли драгоцено искуство студирања у иностранству.

Део трошкова боравка студената у Француској и Белгији сносиће Учитељски факултет у Београду.

Пријаве је неопходно доставити др Вери Ж. Радовић, продекану за међународну сарадњу, лично или електронском поштом на адресу vera.radovic@uf.bg.ac.rs до 07. фебруара 2014. године. Пријава треба да садржи уверење о положеним испитима, мотивационо писмо и доказ о знању француског језика (у виду положеног испита Француског језика на основним студијама, у виду сертификата о знању језика стеченог изван факултета и др.).

* * *

03. 12. 2013.
СТУДИРАЊЕ БЕЗ ГРАНИЦА

Сектор за међународну сарадњу Универзитета у Београду, Национална Темпус канцеларија и Центар за развој каријере и саветовање студената, у цетвртак 05. децембра 2013. године са поцетком у 14 часова у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду организују догађај под називом “Студирање без граница”.

На презентацији ће поред представљања актуелних Ерасмус Мундус стипендија, учествовати и студенти алумнисти који ће поделити своја искуства са досадашњих програма мобилности, као и представници образовног центра “Equilibrio” који ће дати савете како спремити TOEFL и IELTS испите.

Програм догађаја можете погледати у документу у прилогу .

* * *

28. 10. 2013.

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КОНКУРСА ЗА СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ

Отворени су овогодишњи конкурси за стипендије намењене студентима из Србије за упис на мастер и докторске студије и студентске размене са земљама ЕУ.

Темпус канцеларија у Србији, у сарадњи са Министарством омладине и спорта РС – Фондом за младе таленте, Француским институтом у Србији као и универзитетским центрима за развој каријере и међународну сарадњу, организује представљање конкурса према следећем распореду:

• 04.11.2013. у 10h Ректорат Универзитета у Београду, у оквиру манифестације “Студентски путујући сајам” Француског института у Србији

• 05.11.2013. у 10h Универзитет Сингидунум

• 07.11.2013. у 13h Универзитет у Београду, Електротехнички факултет

• Прави факултет и ФОН (биће накнадно објављено).

* * *

14. 10. 2013.

Fulbright Visiting Scholar Program

стипендије за студенте и истраживаче

Отворен је нови конкурс за пријаве у оквиру Фулбрајт програма (Fulbright Visiting Scholar Program) за академску 2014/15. годину за студенте и истраживаче на постдокторским студијама.

Детаљне информације о овом програму доступне су на следећем линку: http://serbia.usembassy.gov/exchanges/fulbright-visiting-scholar-program.html.

Рок за подношење пријава је 22. новембар 2013. године.

* * *

14. 10. 2013.

Глобал Уград програм размене за Србију и Црну Гору

СТИПЕНДИЈЕ ЗА СТУДЕНТЕ 2014/15

Глобал Уград програм размене за Србију и Црну Гору наставља да стипендира студенте да на неком од америчких универзитета похађају наставу у оквиру основних студија, учествују у ваннаставним активностима, волонтирају, стичу практична искуства и представљају своју земљу кроз разнворсне културне активности.

Детаљније информације о програму >>>

Пријава и упутство за попуњавање пријаве >>>

Крајњи рок за подношење пријаве је 25. децембар 2013.

* * *

Како написати свој “CV“? Како се припремити за интервју за посао?

Како се снаћи у Француској као студент – практични савети?

 

Француски институт, Француско-привредна комора и удружење дипломаца француског високообразовног система („FSPK“), организују сајам запошљавања са представницима фирми чланица „FSPK”.

Ова манифестација отвореног карактера има за циљ да омогући студентима да се сретну са тимовима тих фирми и да чују корисна искуства младих професионалаца који су завршили студије у Француској. Такође ће бити организоване радионице (на тему како саставити свој “CV“ или мотивационо писмо, како студирати у Француској), као и округли сто о положају младих дипломираних стручњака у Србији.

Сајам ће се одржати у понедељак, 04. марта 2013. године од 10 до 18h на адреси: Француски институт у Србији, кнез Михајлова 31, Београд.

Улаз је слободан.

Више информација можете пронаћи на сајту:

https://portal.mxlogic.com/redir/?1jhhhKC-qemrCQQkkrFFCzBZ4S02B2AVjrCX7omSlezjahmOWsK1NK_3xOb2rPUV5wTsTa3JglfRlCWtJKzgS-Oed79J5BN4QsCzB4QsCzCVJBMSbNS5CW5qBWhmElAq8aq8WGq81jlGQf4tcX0hQTfM-ub7Xa1J4SMrjhhhKCCYYedPqTJMm2c

 

Програм:

10:00 – Свечано инаугурисање

Fransoa Gzavije Denio, амбасадор Француске у Србији

10:00 – 11:00 – Уводна конференција уз присуство новинара на тему: „Ситуација младих дипломаца на тржишту рада”, учествују представници Министарства рада, запошљавања и социјалне политике, Центра за развој каријере, Француско-српске привредне коморе и др.

11:30 – 12:15 – Радионица на тему: „Како написати “CV” и повратно писмо”, води Петар петровић, члан Француско-српске привредне коморе

12:45 – 13:30 – Радионица на тему: „Како је бити француски дипломац  у Србији“, воде чланови АДЕФ-а сведочећи о својим искуствима као француски дипломци из области права, банкарства и финансија, јавног сектора…

14:00 – 14:30 – Радионица на тему: „Студирајте у Француској“, воде Сандра Елезовић и Весна Адамовић, Француски институт у Беогаду

15:00 – 15:30 – Радионица на тему: „Како се припремити за интервју за посао“, води Рашо Пазаркиц, члан Француско-српске привредне коморе.

16:00 – 16:30 – Радионица на тему: „Како се снаћи у Француској као студент – практични савети“, воде чланови АДЕФ-а.

 

* * *

ДАНИ ОТВОРЕНИХ ВРАТА

ТЕМПУС канцеларија (Кнегиње Зорке 77/6, Београд) до 15. фебруара 2013. године

организује дане отворених врата за све студенте којима су потребне додатне

информације у вези са студентским стипендијама за програм Еразмус Мундус и то

понедељком и средом од 14.30h до 16.30h и петком од 10h до 12h.

На располагању вам је следећа и-мејл адреса путем које се можете обратити

ТЕМПУС канцеларији: scholarships[at]tempus.ac.rs – стипендије за студенте

* * *

КОНКУРС ЗА ЕСЕЈЕ НА ТЕМУ “Imagine EU 2030”


Учесници пројекта  “SEE and EU- Leadership Development Programme” објављују конкурс за есеје на тему “Imagine EU 2030”.

Овим путем желе да подстакну младе људе са Балкана да кроз есеје поделе своја мишљења и очекивања о будућности ЕУ.

Право учешћа на конкурсу имају студенти основних и мастер студија друштвених и хуманистичких наука на универзитетима из Грчке, Румуније, Србије, Хрватске и Турске.

Пројекат ће резултирати публикацијом најбољих есеја и њиховим представљањем на конференцији у Београду, крајем фебруара наредне године.

Текст конкурса и остале информације у вези са пројектом можете пронаћи на:

Tekst konkursa i ostale informacije u vezi sa projektom mozete pronaci na: http://www.imagineeu2030.com/

* * *

МЕЂУНАРОДНА РАЗМЕНА СТУДЕНАТА – ПОЗИВ

У оквиру међународне сарадње Учитељског факултета У Београду и Универзитете Лион 1 (University Claude Bernard Lyon 1), односно Учитељског факултета и Високе школе у Бриселу (La haute Ecole de Bruxells), предвиђена је размена студената која подразумева боравак студената из Србије у Лиону и Бриселу и студената из Француске и Белгије у Београду. Тим поводом Учитељски факултет Универзитета у Београду упућује позив свим заинтересованим студентима основних академских студија који би током марта 2013. године боравили у Лиону или Бриселу и део процеса студирања реализовали на тамошњем Универзитету, односно Високој школи чиме би стекли драгоцено искуство студирања у иностранству.

Део трошкова боравка студената у Француској и Белгији сносиће Учитељски факултет у Београду.

Пријаве је неопходно доставити др Вери Ж. Радовић, продекану за међународну сарадњу, лично или електронском поштом на адресу vera.radovic@uf.bg.ac.rs до 1. фебруара 2013. године. Пријава треба да садржи уверење о положеним испитима, мотивационо писмо и доказ о знању француског језика (у виду положеног испита Француског језика на основним студијама, у виду сертификата о знању језика стеченог изван факултета и др.).

* * *

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОЈЕКТИМА У ОКВИРУ ERASMUS MUNDUS ПРОГРАМА

У оквиру Erasmus Mundus Action 2 програма мобилности студената и универзитетскогособља,отворени  су конкурси за подношење пријава за учешће у програмима размене студената, наставног и ненаставног особља.

Erasmus Mundus програм има за циљ унапређење квалитета високог образовања и међукултурног разумевања кроз сарадњу и размену између земаља чланица ЕУ и земаља Западног Балкана. Пројекти који се изводе у оквиру Акције 2 овог програма омогућавају међусобну мобилност студената на свим новоима студија, наставног и ненаставног особља партнерских институција. У оквиру ових пројеката обезбеђене су одговарајуће стипендије за учеснике размене, а покривени су и трошкови школарине (за оне студенте који на размени бораве више од 10 месеци), трошкови пута и обавезног здравственог осигурања.

Тренутно се на Универзитету у Београду изводи пет Ерасмус Мундус Ацтион 2 пројеката: Basileus IV, JoinEU-SEE IV, EUROWEB, ERAWEB и SIGMA, а висе детаља о самом програму и пројектима доступно је на следећем линку:  http://www.bg.ac.rs/sr/saradnja/erasmus-mundus/action2.php

* * *

ПРОМОТИВНА КАМПАЊА ПРОЈЕКАТА BASILEUS, JOINEU-SEE И SIGMA

Пројекти BASILEUS, JoinEU-SEE и SIGMA заједнички организују промотивну кампању стипендија на универзитетима у Нишу, Крагујевцу, Новом Саду и Београду у периоду од 11-14. децембра 2012. године, са циљем да се промовишу могућности студирања и усавршавања на иностраним универзитетима. Том приликом сви заинтересовани студенти, наставници и ненаставно особље имаће прилике да се упознају са иностраним партнерима на овим пројектима и да од њих добију директне информације о могућностима за размену.

Промотивна кампања обухватиће презентације и инфо сесије на поменутим универзитетима за заинтересоване студенте, наставно и ненаставно особље, као и релевантне институције које су укључене у одређене аспекте реализације мобилности (министарства, студентске организације, итд).

Презентација пројеката BASILEUS, JoinEU-SEE и SIGMA биће одржана у петак, 14. децембра 2012. године, у Ректорату Универзитета у Београду (Свечана сала), са почетком у 10 часова.

У периоду од 12 до 15 часова, студенти и сви заинтересовани, биће у могућности да се у току појединачних инфо сесија директно код европских партнера распитају о могућностима за размену. Штандови ће бити постављени у холу Ректората (Студентски трг 1).

* * *

2013 – 2014.
GLOBAL UNDERGRADUATE EXCHANGE PROGRAM FOR SERBIA

Global Undergraduate program razmene za Srbiju (Global UGRAD) обезбеђује талентованим студентима основних студија пуну стипендију за једну академску годину у Сједињеним Државама. Стипендија покрива школарину, међународна путовања, смештај и исхрану, осигурање од повреда или у случају болести, мањи џепарац и куповину књига.

Пријава мора стићи најкасније до 17:00 часова 9. јануара 2013. године.

Детаљније информације о програму и о условима учешћа студената у програму:

Информације >>>

Упутство >>>

Пријава >>>

* * *

ПОЗИВ ЗА СТУДЕНТЕ ИСТРАЖИВАЧЕ – 2ND SYMPOSIUM OF SOCIAL SCIENCES AND HUMANITIES PHD STUDENTS

“EDUCATION CULTURE AND SOCIETY – NOWADAYS CHALLENGES” UNIVERSITY OF WROCŁAW (POLAND)

Univerzitet Wroclaw у Пољској организује Други симпозијум за студенте у области друштвено-хуманистичких наука (14-17. октобар 2013). Тема је “Education Culture and Society – Nowadays Challenges” (Култура и друштво образовања – савремени изазови ). Симпозијум је намењен студентима истраживачима на основним, мастер и докторским студијама, као и младим свршеним докторантима као учесницима. Основни циљ конференције је промоција младих академаца и стварање међународне интердисциплинарне академске заједнице. Рок за регистрацију учесника је 31. децембар 2012., а рок за слање апстракта је 30. јун 2013. године. Потпуније информације о  условима учешћа и роковима налазе се на сајту: http://www.nowadays.pl/home/.