Sajt Savremeno Virtuelna tura FB IN YT   Image Map   Пошаљите нам ваше  сугестије на имејл:

Активности

10. октобар 2023. године.

plakat-eng

Срдачно позивамо све заинтересоване на онлајн програм целоживотног образовања „Модерна Пољска: Језик и култура“ – курс пољског језика са елементима знања о савременој пољској култури. Домаћин програма је Филозофски факултет Свеучилишта у Ријеци, а води га професорка пољског језика и књижевности Agnieszka Rudkowska, дугогодишња лекторка пољског језика на у одсеку за Кроатистику Свеучилишта у Ријеци.

Програм траје два семестра, одвија се једном недељно у трајању од 90 минута. Можете учествовати у програму са било које локације, пошто се програм спроводи онлајн. Термин одржавања програма биће одређен током првог организационог часа 16.10.2023. (понедељак) у 18.00 часова

Пријавите се до 15.10.2023. преко везе на хрватском https://forms.gle/MLCAjguyctzDd6Pt8

Или на енглеском https://forms.gle/mingksRyJMtdFN7m9, путем е-поште на agnieszka.rudkowska@ffri.uniri.hr

Такође можете приступити апликацијама путем QR кода који се налази на постерима.

Цена целокупног програма (2 семестра) је 199,08 €, што је 3,32€ по сату.

* * *

8. април 2019. године.

КОНКУРС ЗА ИСТРАЖИВАЊЕ И НАУЧНУ САРАДЊУ

ФРАНЦУСКО-СРПСКИ ПРОГРАМ

f* * *

30. мај–2. јун 2016.

ГОСТУЈУЋИ ПРЕДАВАЧ СА ПЕДАГОШКОГ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАКОВУ, ПРОФ. ДР МАРЕК ПИЕНИАЖЕК

(ЕРАЗМУС ПРОЈЕКАТ ИЗМЕЂУ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ И ПЕДАГОШКОГ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАКОВУ)

Детаљније >>>

Фото галерија >>>

* * *

3. јун 2016. године.

ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ БОЛОЊСКИ ПРОЦЕС И ИНИЦИЈАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ УЧИТЕЉА И ВАСПИТАЧА НА УЧИТЕЉСКОМ ФАКУЛТЕТУ СВЕУЧИЛИШТА У ЗАГРЕБУ

UFZGСа посебним задовољством вас обавештавамо да ће 02.06.2016. године, у свечаној сали нашег факултета, у 14 часова бити одржано предавање на тему Болоњски процес и иницијално образовање учитеља и васпитача на Учитељском факултету Свеучилишта у Загребу. Предавање ће одржати проф. др Иван Прскало, декан Учитељског факултета и главни уредник часописа “Croatian Journal of education”.

 Галерија фотографија >>>

Молимо вас да својим присуством и дискусијом допринесете квалитету скупа.

С поштовањем,

Данимир Мандић

 

6. мај 2016. године.

МЕЂУНАРОДНИ СТРУЧНО-НАУЧНИ СКУП У МЕДУЛИНУ

У периоду од 20. до 22. априла 2016. године, професорка Невена Хаџи Јованчић, Марија Богдановић и Ана Сарвановић учествовале су на међународном стручно-научном скупу „Сувремени модели рада у дјечјем вртићу и компетенције одгојитеља“, одржаном у Медулину у Хрватској. Тродневним скупом обухваћене су следеће теме: „Завичајне вредности – изазов васпитању и образовању“, „Интеграција теоријске и практичне димензије у раду и образовању васпитача“ и „Развојне потребе детета“.

Током боравка у Хрватској посетиле су и Учитељски факултет Универзитета у Ријеци, као и вртић „Маслачак“ у Пули.

Галерија >>>

* * *

5. мај 2016. године.

НАУЧНИ СКУП ИНФОРМАТИЧКО-РАЗВИЈАЈУЋА НАСТАВА У ЕФИКАСНОЈ ШКОЛИ

У петак 22. априла 2016. године на Учитељском факултету Универзитета у Београду одржан је научни скуп Информатичко-развијајућа настава у ефикасној школи, у организацији Српске академије образовања и Заједнице учитељских и педагошких факултета Србије.

Детаљније >>>

Извештај са скупа – ПРЕДСЕДНИК САО
Академик Никола Поткоњак >>>

Галерија >>>

* * *

  1. 04. 2016.

Проф. др Ана Вујовић, редовни професор Учитељског факултета Универзитета у Београду, одржала је предавање у Франкофоном центру за универзитетску успешност Универзитета у Београду  на тему НЕСТАЈЕ ЛИ ФРАНЦУСКИ ЈЕЗИК ИЗ ПРОГРАМА НЕФИЛОЛОШКИХ ФАКУЛТЕТА У СРБИЈИ?

Ана Вујовић (1964, Београд) предаје на Учитељском факултету предмете Француски језик, Историја француске цивилизације и Савремена француска култура. Објавила је монографије Француска цивилизација у уџбеницима француског језика, Савремена француска култура, Српско-француска сусретања, Франкофонија у свету и код нас), и два универзитетска уџбеника француског језика (LEducation en France и Француски језик за студенте теологије), као  и преко 80 научних и стручних радова и приказа. Држала је предавања по позиву на Универзитету Париз IV – Сорбона и Универзитету Клод Бернар – Лион I. Сарађивала је на међународном ТЕМПУС пројекту DELFIS и на два домаћа научно-истраживачка пројекта (Промене у основношколском образовању – проблеми, циљеви, стрaтегије и Концепције и стратегије обезбеђивања квалитета базичног образовања и васпитања).

* * *

ПОСЕТА УЧИТЕЉСКОМ ФАКУЛТЕТУ

Проф. др Биљана Белоти Мустечић, Facultad de Sciencias de la Educación, Universidad de Granada, боравила је на Учитељском факултету у периоду од 27. 12. 2015. до 8. 01. 2016. године.

Галерија >>>

* * *

Студенти четврте године Учитељског факултета са проф. др Биљаном Белоти

ПРОФ. ДР Х. ЏЕЈМС БИРКС НА ФИЛОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

3 1

Студенти Учитељског факултета на предавању проф. др Х. Џејмс Биркс на Филолошком факултету Универзитета у Београду, 23. марта 2016. године у Сали хероја.

* * *

МОТИВАЦИЈА ШКОЛСКОГ УЧЕЊА У СТУДЕНТСКОЈ ПОПУЛАЦИЈИ

ПРЕДАВАЊЕ ПРОФ. ДР ЉУПЧА КВЕРЕСКОГ

У уторак 15. 03. 2016. године, др Љупчо Кверески, редовни професор на Педагошком факултету у Битољу, Универзитет Свети Климент Охридски, одржаo je предавање на тему Мотивација школског учења у студентској популацији.

Проф. Кверески реализује курсеве Општа психологија, Педагошка психологија и  Развојна психологија  на основним студијама на Педагошкомк факултету у Битољу,     Откривени рад са даровитим и Саветодавни рад са даровитим  на мастер студијама и Психологија даровитости на доксторским студијама.

Фото галерија >>>

* * *

СТУДЕНТИ ИЗ БЕЛГИЈЕ НА УЧИТЕЉСКОМ ФАКУЛТЕТУ

Elisabeth Lourtie, Alexandre Gibon, Yassir El Guen-Nouni и Valentine Simar, студенти Високе школе у Бриселу, укључени су у наставне активности и професионалну праксу Учитељског факултета Универзитета у Београду од 27. 4. до 22. 5. 2015. године. Белгијски студенти су и део тима Учитељског факултета који учествује у образовно-спортским активностима у оквиру УЧИТЕЉИЈАДЕ која се ове године одржава у Јагодини у организацији Факултета педагошких наука у Јагодини.

Боравак белгијских студената је део међународне размене студената договорене између Високе школе у Бриселу (La haute Ecole de Bruxelles – Institut Defrè) и Учитељског факултета Универзитета у Београду.

Фото галерија >>>

* * *

СТУДЕНТИ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ

Емилија Обрадовић, Сунчица Ђорђевић и Данило Милићев, студенти треће године Основних академских студија за образовање учитеља, представљали су Учитељски факултет на међународној Конференцији студената специјалне едукације и рехабилитације – Златибор 2015 „Створимо бољу будућност, заједно!“. Конференција је одржана на Златибору од 1-5. 4. 2015. године. Тема њиховог рада била је „Индивидуално образовни план – између теорије и праксе“ (под менторством доц. др Вере Ж. Радовић).

Фото галерија >>>

Видео снимак конференције >>>

* * *

СТУДЕНТИ ИЗ ФРАНЦУСКЕ НА УЧИТЕЉСКОМ ФАКУЛТЕТУ

 Marine Pelissier, Alexandra Sauty de Chalon, Marion Cormy и Lea Volard студенти Универзитета Клод Бернард Лион 1 укључени су у наставне активности и професионалну праксу Учитељског факултета Универзитета у Београду од 16. 2. до 15. 3. 2015. године. Боравак француских студенткиња је део међународне размене студената договорене између Универзитета Клод Бернард Лион 1 (Université Claude Bernard Lyon 1)  и Учитељског факултета у Београду.

Фото галерија >>>

* * *

УПОТРЕБА ВИЗУЕЛНИХ МЕДИЈА У НАСТАВИ МАТЕМАТИКЕ

У петак, 26. децембра 2014. године на Учитељском факултету проф. др Ксенија Симић Милер (Pacific Lutheran University, Mathematics Department, USA) одржала је предавање на тему Употреба визуелних медија у настави математике.

Фото-галерија >>>

* * *

ТРЕЋА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА

Страни језик струке: прошлост, садашњост, будућност

Од 26. до 27. септембра 2014. године у организацији Друштва за стране језике и књижевности Србије, Секције универзитетских наставника страног језика струке, Филолошког факултета и Факултета организационих наука, одржана је Трећа међународна конференција Страни језик струке: прошлост, садашњост, будућност. Конференција се традиционално одржава сваке треће године на другом факултету Универзитета у Београду, са циљем да се подстакне и унапреди учење страних језика у српском високом школству и шире.

Назив овог скупа упућује на окренутост будућности и жељу за плодном разменом искустава о изазовима и перспективама учења страног језика струке у савременим образовним системима. Четрнаест предложених тема пружило је могућност великом броју учесника (њих преко 110 из 15 земаља) да преиспитају разна теоријска питања, методе у пракси, изазове и перспективе у области језика струке. Њен посебан квалитет била је отвореност кроз вишејезичност, пошто су се излагања одвијала на енглеском, француском, руском, немачком и српском језику.

Потпредседник Организационог одбора Конференције била је проф. др Ана Вујовић, а своје радове представиле су четири наставнице страних језика са Учитељског факултета: проф. др Ана Вујовић, мр Наташа Јанковић, мр Маријана Папрић и Марина Цветковић.

У раду Конференције учествовале су као волонтери и две студенткиње Учитељског факултета: Симона Кањевац и Марина Ристин.

Фото-галерија >>>

* * *

МЕТАКОНГИЦИЈА И САМООЦЕЊИВАЊЕ

У ИНИЦИЈАЛНОМ ОБРАЗОВАЊУ НАСТАВНИКА

ПРЕДАВАЊЕ ДР АЛИНЕ РОМАН

У четвртак, 5. јуна 2014. године на Учитељском факултету – одељење у Вршцу (у просторијама Високе школе струковних студија „Михаило Палов“) проф. др Алина Роман, декан Факултета за образовне науке, психологију и друштвене науке Универзитета „Аурел Влајку“ у Араду, одржала је предавање на тему Метаконгиција и самооцењивање у иницијалном образовању наставника (Metacogniţia şi autoevaluarea în formarea iniţială a cadrelor didactice). Предавање је одржано на румунском језику уз симултано превођење колеге др Маринел Негруа на српски језик. Том приликом одржан је састанак на коме су осим проф. др Роман, присуствовали и проф. др Габријела Келеман, продекан Факултета за образовне науке, психологију и друштвене науке Универзитета „Аурел Влајку“ у Араду,  затим продекани Учитељског факултета Универзитета у Београду – проф. др Биљана Требјешанин и доц. др Вера Ж. Радовић, др Маринел Негру, др Александра Гојков и друге колеге из Вршца. На састанку се разговарало о конкретним облицима сарадње двају факултета.

Фото-галерија >>>

* * *

САРАДЊА РУСКОГ ДОМА И УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА

У среду, 14. маја 2014. године гости Учитељског факултета били су др Илија Сергејевич Тјапков, директор образовних програма и Јулија Алексејевна Зорић, сарадник у Представништву Државне агенције Россотрудинчество у Републици Србији „Руски дом“ у Београду. Повод за сусрет било је потписивање Уговора о поклону којим се верификује донација књига које је „Руски дом“ обезбедио за студенте и наставнике Учитељског факултета. Приликом сусрета предочене су различите могућности за културно-уметничку и образовну размену двеју установа и одлучено је да се у наредном периоду потпише протокол о сарадњи.

Фото-галерија >>>

* * *

ИЗВЕШТАЈ О УЧЕШЋУ СТУДЕНАТА УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ У ПУЛИ

Од 8. до 11. маја 2014. на Универзитету „Јурај Добрила“ у Пули одржана је међународна студентска конференција Језик: упутства за употребу у организацији Студентског збора Универзитета „Јурај Добрила“ у Пули и Интердисциплинарне Удруге Италијаниста „Apertis Verbis”. Студенти Учитељског факултета – Јелена Миросављевић, Валентина Радојичић и Маја Стошић (друга година Основних академских студија за образовање учитеља) излагале су рад на тему: Јавни говорни наступ будућих учитеља – пример добре праксе.

Фото-галерија >>>

* * *

ОДРЖИВО ЗНАЊЕ: ЧЕМУ НАС УЧИ ДЕЧЈИ ПРИСТУП СВЕТУ?
ПРЕДАВАЊЕ ДР БИЉАНЕ ФРЕДРИКСЕН

У уторак, 15. априла  2014. године др Биљана Фредриксен, ванредни професор на Buskerud and Vestfold University Collegе у Норвешкој (http://www.hbv.no/?lang=en_GB), одржала је предавање нa тему:  „Одрживо знање: чему нас учи дечји приступ свету?“

Проф. Фредриксен реализује интердисциплинарни курс “Уметност и стваралаштво” на основним студијама за образовање васпитача и учитеља и два курса на мастер студијама: “Педагошки текстови и наставни материјали” и “Предшколска педагогија”.

Фото-галерија >>>

* * *

ИЗВЕШТАЈ О МЕЂУНАРОДНОЈ СТУДЕНТСКОЈ РАЗМЕНИ

Студенти Учитељског факултета Универзитета у Београду – Александра Жарковић и Анђелка Јаковљевић (трећа година Основних академских студија за образовање учитеља) боравиле су у Француској (град Лион) у периоду од 14. марта до 4. априла 2014. године. У току прве недеље студенткиње су упознале начин образовања наставника и похађале наставу на Факултету, а друге две недеље су реализовале праксу у основној школи Joseph Cornier. Студијски боравак је организован у оквиру међународне сарадње Учитељског факултета Универзитета у Београду и University Claude Bernard Lyon 1, IUFM de l’Académie de Lyon.

Студенти Учитељског факултета Универзитета у Београду – Наталија Јашић (четврта година Основних академских студија за образовање васпитача) и Ана Дошен (трећа година Основних академских студија за образовање васпитача) боравиле су у Белгији (град Брисел) у периоду од 18. марта до 7. априла 2014. године. Студенткиње су обавиле тронедељну праксу у школи Le Petit Chemin. Студијски боравак је организован у оквиру међународне сарадње Учитељског факултета Универзитета у Београду и Високе школе у Бриселу (La Haute Ecole de Bruxelles – Institut Defré).

* * *

САРАДЊА СА УНИВЕРЗИТЕТСКОМ АГЕНЦИЈОМ ФРАНКОФОНИЈЕ (УАФ)

У четвртак, 6. марта 2014. године гост Учитељског факултета био је господин Петко Стајнов, директор испоставе у Софији  канцеларије за Централну и Источну Европу УАФ-е. У разговору са проф. др Аном Вујовић и доц. др Вером Радовић, продеканом за међународну сарадњу разматране су могућности за пријаву и учестовавање наставника Учитељског факултета на пројектима које финансира УАФ, као и могућности стипендирања студената Учитељског факултета за студијске боравке од једног до три месеца у Француској и Белгији.

Фото галерија >>>

* * *

САРАДЊА СА ВИСОКОМ ШКОЛОМ У БРИСЕЛУ

Гост Учитељског факултета била је Ане Вломенк (Anne Wlomainck) из Белгије, наставник Високе школе у Бриселу.
Повод за посету Ане Вломенк био је обилазак Камала Дјебаре (Кamal Djebara), студента Високе школе у Бриселу који је од 23. 10. до 24. 11. 2013 године укључен у наставне активности на Учитељском факултету у  Београду и реализује праксу у школама вежбаоницама (ОШ „Владислав Рибникар“ и ОШ „Вук Караџић“). Боравак Kамала Дјебаре на Учитељском факултету је део међународне размене између Високе школе у Бриселу (La haute Ecole de Bruxelles – Institut Defrè) и Учитељског факултета у Београду.
У уторак, 19. 11. 2013. године Ане Вломенк је одржала предавање студентима друге године на смеру за образовање учитеља: Какав је значај учења француског језика као матерњег? (L’apprentissage du français langue maternelle: quels enjeux?).

* * *

MЕЂУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА У ПАРИЗУ

У Паризу је од  29. 10 do 31. 10. 2013. год. у организацији North Atlantic University Union (NAUN) i World Scientific and Engineering Academy and Society (WSEAS) одржана  међународна научна конференција која је реферисана на СЦИ листи. На конференцији је учествовало око 150 стручњака из преко 70 земаља света. Учитељски факултет представљали су: Данимир Мандић, Мирко Дејић, Драган Мартиновић, Драган Бранковић, Владан Пелемиш, Маријана Зељић и Владимир Живановић који су представили научне радове у области  Computer science in education.

Фото галерија >>>

* * *

ИЗВЕШТАЈ О УЧЕШЋУ СТУДЕНАТА УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА У БЕОГРАДУ НА МЕЂУНАРОДНОЈ НАУЧНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ У ПОЉСКОЈ

Од 14 до 18. октобра 2013. одржана је, друга по реду, међународна конференција под називом „Education, culture, society – nowadys challanges“ у организацији Универзитета у Вроцлаву у Пољској (University of Wroclaw, Poland). Конференција је била намењена промовисању научно-истраживачког рада студената завршних година основних студија, мастер и докторских студија. Један од учесника била је и Јелена Јарановић, студент Учитељског факултета у Београду (смер Основне академске студије за образовање учитеља) са радом: „The development of authentic personality with limitations of the educational system“. Поред домаћина, радове су излагали и студенти из Хрватске, Словеније, Мађарске, Украјине, Русије, Грчке, Румуније, Финске и др. што је учесницима омогућило размену знања, искустава и примера добрих пракси које се примењују у различитим земљама.

Фото галерија >>>

* * *

CREATING CALM by Dave Read

У четвртак, 9. маја 2013. године гост Учитељског факултета био је Дејв Рид (Dave Read), аутор пројекта „Cool Fire“, из Велике Британије и његова сарадница Марија Ивановић, иницијатор пројекта у Данској. Они су у свечаној сали Основне школе „Краљ Петар Први“ одржали радионицу „Creating Calm“ за студенте који су у том периоду обављали професионалну праксу у овој школи вежбаоници, за наставнике Факултета и за учитеље и наставнике Основне школе. Циљ радионице био је упознавање учесника са био-хемијским ефектима стреса на организам, терапијским техникама (нарочито техникама дисања) које омогућавају успостављање контроле над понашањем које је одговор на стрес у учионици и успостављање «добре атмосфере» у учионици. Информације о пројекту  „Cool Fire“ могуће је пронаћи на сајту: www.the-lightworks.co.uk. На овај начин Учитељски факултет у Београду настоји не само да реализује активности у области међународне сарадње, већ и да прошири делокруг активности у области сарадње са школама вежбаоницама.

Фото галерија >>>

* * *

ПОСЕТА НАСТАВНИКА ПЕДАГОШКОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ МАРИБОРА

У периоду од 11. до 13. априла гости Учитељског факултета у Београду били су проф. др Само Фошнарич, декан Педагошког факултета Универзитета у Марибору, проф. др Марко Мархл, продекан за међународну сарадњу, проф. др Милена Ивануш Грмек, продекан за наставу – основне академске студије, проф. др Јуриј Планиншец, продекан за наставу – мастер и докторске студије и маг. Симона Колар Томажич, секретар Факултета. Делегација из Словеније била је гост на музичко-поетском перформансу „Камерна музика и поезија“ (у организацији мр Радмиле Стојановић, професора страних језика, професора српског језика и књижевности и студената Учитељског факултета). Гости су посетили школу вежбаоницу ОШ „Краљ Петар I“. О сарадњи Учитељског факултета и школе вежбаонице са колегама из Словеније разоварали су Милка Бошков, директор школе, Весна Радонић, педагог, учитељи ментори, професори Учитељског факултета који обављају менторски рад са студентима на методичкој и професионалној пракси у овој школи (др Јасмина Милинковић, др Маријана Зељић, мр Драган Бранковић) и Душка Михајловић, координатор за праксу. Колегама из Словеније представљени су студијски планови и програми Учитељског факултета на сва три нивоа студија и на оба смера – смеру за образовање учитеља и смеру за образовање васпитача. О  начину организације праксе на Учитељском факултету говорила је проф. др Гордана Стојановић, руководилац Колегијума методичара. Договорено је да се подстакне размена наставника и студената између Педагошког факултета у Марибору и Учитељског факултета у Београду у оквиру Еразмус Мундус програма, а отворене су могућности и за друге облике сарадње.

Галерија слика >>>

* * *

ИЗВЕШТАЈ О МЕЂУНАРОДНОЈ СТУДЕНТСКОЈ РАЗМЕНИ

Студенти Учитељског факултета Универзитета у Београду – Драгана Богдановић (четврта година Основних академских студија за образовање васпитача) и Наталија Јашић (трећа година Основних академских студија за образовање васпитача) боравиле су у Француској (град Лион) у периоду од 18. марта 2013. године до 7. априла 2013. године. Студијски боравак је организован у оквиру међународне сарадње Учитељског факултета Универзитета у Београду и University Claude Bernard Lyon 1, IUFM de l’Académie de Lyon. Студенткиње су похађале наставу на University Claude Bernard Lyon 1, IUFM de l’Académie de Lyon и обављале праксу у основној школи Anatole France и предшколској установи Anatole France. Током боравка у Лиону студенте су обишли доц. др Вера Ж. Радовић, продекан за међународну сарадњу и проф. др Данијела Костадиновић. На састанку са Жан Марк Беликардом (Jеan Marc Belicard) и Еди Себахијем (Eddy Sebahi) представницима University Claude Bernard Lyon 1, IUFM de l’Académie de Lyon, договорено је да се међународна размена студената настави. Том приликом потписан је нов протокол о сарадњи.

Галерија слика >>>

* * *

Посета проф. Нобухира Шибе

У понедељак, 11. 03. 2013. године, Учитељски факултет посетио је др Нобухиро Шиба (Nobuhiro Shiba), професор емеритус Универзитета у Токију и почасни доктор наука Универзитета у Београду. Проф. Шиба је био заинтересован за историју образовања Срба, национални систем образовања и систем образовања наставника у Србији. Договорено је да у октобру 2013. године на Учитељском факултету проф. Шиба одржи предавање о систему образовања у Јапану.

Фото галерија >>>

* * *

I MARRIED A SERB – RESOURCE PACK

Nataša Janković and Marina Cvetković

У среду, 13. фебруара 2013. године у свачној сали Учитељског факултета у Београду одржана је пројекција филма „Удала сам се за Србина“. Том приликом промовисан је и наставни материјал који су Наташа Јанковић и Марина Цветковић, професорке енглеског језика на Учитељском факултету у Београду, креирале на основу овог документарног филма. Пројекцији филма и промоцији вежбанки и радних листова који прате филм присуствовали су: Тони О Брајан, директор Британског савета (иницијатор и организатор догађаја), Кристијан Рајковић и други представници Британског савета, главни актери филма – Ана Николић, Франческа Опачић, Валери Крагуљ, Шила Софреновић и Шила Ковачевић, велики број наставника енглеског језика и други гости.

Фото галерија >>>

* * *

ПОСЕТА НАСТАВНИКА ПЕДАГОШКОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ ЉУБЉАНЕ

У петак, 08. 02. 2013. године, Учитељски факултет посетили су наставници Педагошког факултета из Љубљане. Делегација у саставу: др Дарја Скрибе Димец (дидактика наравословја), др Фрањо Крпач (дидактика шпорта), Мојца Печар (координаторица праксе), Аленка Рот Врховец (дидактика словеначког језика), маг. Лара Годец Соршак (словеначки језик) и др Маја Умек (предстојница Одделк за разредни поук, дидактика дружбословја) – била је заинтересована за концепцију образовања учитеља на сва три нивоа студија (основним академским, дипломским и докторским), за начин организације и реализације праксе студената, за начин сарадње са школама вежбаоницама и за научну делатност Учитељског факултета. Током сусрета и размене искустава словеначких колега и колега са Учитељског факултета закључено је да образовање учитеља на Педагошком факултету у Љубљани и Учитељском факултету у Београду има много заједничких елемената и коцептуалних сличности те да постоји добра воља и обострани интерес за сарадњу. Осим Учитељског факултета, колеге из Словеније посетили су школу вежбаоницу – ОШ „Вук Караџић“ у Београду.

фото-галерија >>>

* * *

ИСТРАЖИВАЊА У НАСТАВИ – МОДЕЛ NY CITY
ПРЕДАВАЊЕ ДР БРОНИСЛАВА ЧАРНОХЕ

У понедељак, 04. фебруара 2013. године др Бронислав Чарноха (Bronislaw Czarnocha), ванредни професор на Community College Mathematics, City University of New York (област математичко образовање и физика), одржао је предавање на тему: “Истраживања у настави – модел NY City”.

фото-галерија >>>

* * *

ПОСЕТА НАСТАВНИКА ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ

У петак, 16. новембра 2012. године, Учитељски факултет посетили су наставници школе Kreisschule Buchs-Rorh (KSBR) из Швајцарске. Посета је била део студијског путовања и стручног усавршавања чија је основна тема ИНТЕГРАЦИЈА. У основи пројекта је потреба да школа као институција и сваки наставник имају сазнања о „приватном окружењу ученика“ те се сарадњи са родитељима, посебно националним мањинама који су одрасли у другачијим социјалним и културним оквирима, придаје велики значај. Циљ студијске посете Учитељском факултету и другим васпитно-образовним установама у Србији јесте управо упознавање школског система којим су били обухваћени многи родитељи садашњих ученика швајцарске школе KSBR, посебно ученика Bezirkssuchule која је намењена деци са највишим постигнућима и која им обезбеђује могућност даљег школовања у гимназијама и факултетима. Гости Учитељског факултета били су управо наставници који припадају тиму Bezirkssuchule.

* * *

HARNESSING TEACHER AND STUDENT EMOTIONAL INTELLIGENCE – РАДИОНИЦА

У среду, 07. новембра 2012. године на Учитељском факултету одржана је радионица  Harnessing Teacher and Student Emotional Intelligence. Циљ радионице био је упознавање студената са неким техникама ефективног управљања сопственим емоцијама и емоцијама ученика у свакодневним наставним ситуацијама, ради побољшања односа наставник – ученик и успостављања добре педагошке климе. Учесници у радионици били су студенти треће године Учитељског факултета (смер: основне академске студије за образовање учитеља) и Марија Ивановић, један од инцијатора пројекта Cool Fire у Данској. Потпуније информације о програму за наставнике и ученике Cool Fire можете наћи на адреси www.the-lightworks.co.uk.

фото-галерија >>>

* * *

НОВИ ИЗАЗОВИ ОБРАЗОВАЊУ У ЕНГЛЕСКОЈ – ПРЕДАВАЊЕ S. LAWRENCE

У четвртак, 08. новембра 2012. године др Snežana Lawrence, виши предавач на Bath Spa University, School of Education (област математичко образовање), одржала је предавање са темом „Нови изазови образовању у Енглеској“.

фото-галерија >>>

 

novi-logo-cir
novi-logo-cir
unesco-konkurs
unesco-konkurs
novi-logo-cir
novi-logo-cir
novi-logo-cir
1224
novi-logo-cir
Медијски прилози
ДРЖАВНА МАТУРА
СТРУКТУРА ВРЕДНОВАЊА ДРЖАВНЕ МАТУРЕ И ОСТАЛИХ ЕЛЕМЕНАТА У ПРОЦЕСУ СЕЛЕКЦИЈЕ КАНДИДАТА ЗА УПИС НА УЧИТЕЉСКИ ФАКУЛТЕТ У БЕОГРАДУ   Детљније >>>
Актуелно
obuka
obuka
obuka
obuka
BIBLIOTEKA
BIBLIOTEKA
dnevnik
Guides and Curriculums
123
КОНТАКТ ТЕЛЕФОНИ

Контакт телефони
Факултетa за образовање учитеља и васпитача:
011/3615-225,
011/3679-227,
011/2686-787,
011/2641-060 (факс).
Студентску службу
Факултетa за образовање учитеља и васпитача контактирати на 011/361–5225 (тастер 1), сваког радног дана, у времену 09–10 часова.

Категорије вести
Архива вести