Sajt Savremeno Virtuelna tura FB IN YT   Image Map   Пошаљите нам ваше  сугестије на имејл:

Спорт и рекреација

УЧИТЕЉИЈАДА

Учитељијада је скуп студената свих учитељских факултета у Србији на којем се студенти надмећу у спортским активностима и различитим дебатама, као и у беседништву. Такмичења се организују у малом фудбалу, кошарци, одбојци, стоном тенису и шаху, у обе конкуренције (мушкој и женској). На четвртој по реду Учитељијади у Караташу, где је домаћин био наш Факултет, организовано је и такмичење у беседи, чиме је ова манифестација добила и на плану културе. До сада је одржано укупно седам Учитељијада, где су домаћини били сви учитељски факултети. Учитељски факултет из Београда се може се похвалити оствареним резултатима у свим дисциплинама. На учитељијадама одржаним у Лепосавићу (2012) и Доњем Милановцу (2013), наш Факултет освојио је престижно прво место у свеукупном пласману. Учитељијада је и прилика за упознавање нових људи, колега, стицање и проширивање пријатељстава, размену искустава и сл.

 

УНИВЕРЗИТЕТСКЕ СПОРТСКЕ ЛИГЕ И КУП ТАКМИЧЕЊЕ

Универзитетски спортски савез Београда организује такмичења студенткиња и студената у петнаест спортских грана и дисциплина на нивоу Града Београда, тј. Универзитета у Београду. Учитељски факултет релативно је „млад“ у овим активностима јер је приступио такмичењима пре две године, тачније у марту 2011. године, где се мушка футсал екипа такмичила у Другој футсал лиги. У женској конкуренцији, од академске 2011/12. године, у такмичења су укључена и женска футсал екипа и кошаркашка екипа нашег Факултета, где је обезбеђен пролазак у други круг такмичења. Такође, поред Футсал лиге, мушка футсал екипа  учествовала је и у Куп такмичењу, где је у јакој конкуренцији остварила добар резултат проласком у осмину финала. Надамо се да ће временом резултати доћи, упорним радом, трудом и залагањем.

ПРВЕНСТВО УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА У КРОСУ

У организацији Катедре за Методику наставе физичког васпитања, од октобра 2011. године организује се првенство студената Учитељског факултета у кросу, по принципу јесен – пролеће. Почетна идеја кроса је била само за студенте друге године, али су временом укључиване и остале године студија, да би на крају прерасло за све студенте Факултета. До сада су реализована три кроса, са преко 500 такмичара. Такмичења се изводе на Калемегдану, у Доњем граду. Значајан допринос и помоћ у организацији припада професорима физичког васпитања и студентима четврте године – смер за образовање учитеља.