Sajt Savremeno Virtuelna tura FB IN YT   Image Map   Пошаљите нам ваше  сугестије на имејл:

МУЗИЧКА РАДИОНИЦА И КОНЦЕРТ НА УФ-у

31. октобра 2011.

 

HARRY SOKAL GROOVE
(Аустрија)
музичка радионица и концерт –

Хари Сокал, тенор и сопран саксофон

У Свечаној сали Учитељског факултета у понедељак, 31. октобра 2011. године одржана је Музичка радионица и концерт аустријиске групе HARRY SOKAL GROOVE у саставу: Хари Сокал, тенор и сопран саксофон, Рафаел Вресниг, „Hammond B3“ оргуље и Лукас Нофлер, бубњеви.

Хари Сокал (1954, Беч) је један од највећих европских следбеника Џона Колтрејна. Био је члан Vienna Art Orchestra (од оснивања, 1977. године) и квинтета Артa Фармера (1979-1999), сарађивао је са бројним истакнутим џез музичарима из САД и Европе и остварио успешну соло каријеру у оквиру различитих пројеката. Рафаел Вресниг (1979, Грац) је један од најбољих „Hammond B3“ оргуљаша на данашњој европској џез и блуз сцени. Са сталним партнером, истакнутим аустријским бубњаром Лукасом Нофлером, активно ради у различитим поставама (Organic Trio, R’n’B Explosion, трио са Енриком Кривеларом и Алексом Шулцом).

Све присутне колеге и студенте поздравио је мр Војислав Пантић, асистент Учитељског факултета и уметнички директор Београдског џез фестивала који је то приликом поздравио и најавио госте Факултета.

Хари Сокал је говорио о настанку џез и блуз музике

За прво представљање пред студентима и професорима Факултета, аустријска група извела је један број ауторских нумера и одржали су музичку радионицу на тему:  Настанак и начин извођења џез и блуз музике. На тај начин, публика је присуствовала малом часу џез историје.

мр Радимла Стојановић на позив извођача,
присутнима је одсвирала неколико тактова на „Hammond B3“ оргуљама

Поздављање публике у Свечаној сали Факултета

Публика је уживала и аплаузом проздравила госте Факултета

Comments are closed.

novi-logo-cir
novi-logo-cir
unesco-konkurs
unesco-konkurs
novi-logo-cir
novi-logo-cir
novi-logo-cir
1224
novi-logo-cir
Медијски прилози
ДРЖАВНА МАТУРА
СТРУКТУРА ВРЕДНОВАЊА ДРЖАВНЕ МАТУРЕ И ОСТАЛИХ ЕЛЕМЕНАТА У ПРОЦЕСУ СЕЛЕКЦИЈЕ КАНДИДАТА ЗА УПИС НА УЧИТЕЉСКИ ФАКУЛТЕТ У БЕОГРАДУ   Детљније >>>
Актуелно
obuka
obuka
obuka
obuka
BIBLIOTEKA
BIBLIOTEKA
dnevnik
Guides and Curriculums
123
КОНТАКТ ТЕЛЕФОНИ

Контакт телефони
Факултетa за образовање учитеља и васпитача:
011/3615-225,
011/3679-227,
011/2686-787,
011/2641-060 (факс).
Студентску службу
Факултетa за образовање учитеља и васпитача контактирати на 011/361–5225 (тастер 1), сваког радног дана, у времену 09–10 часова.

Категорије вести
Архива вести